VIDEO Muncitorii români au protestat în centrul oraşului Bonn, iar apoi au asediat Consulatul României. „Să vă scoateţi singuri sparanghelul din pământ”

VIDEO Muncitorii români au protestat în centrul oraşului Bonn, iar apoi au asediat Consulatul României. „Să vă scoateţi singuri sparanghelul din pământ”

Zeci de muncitori români au protestat, marţi, 19 mai, la Bonn, faţă de condiţiile grele de lucru şi abuzurile la care au fost supuşi de unii dintre fermierii germani.

La proteste au luat parte şi câţiva germani membri ai sindicatului FAU Bonn, care susţin punctul de vedere al muncitorilor sezonieri români. Imaginile au fost filmate de Erich Mocanu. Românii prezenţi la miting au avut şi câteva bannere, iar pe unul dintre ele se putea citi mesajul: „Să vă scoateţi singuri sparanghelul din pământ”.

După ce au organizat un marş prin centrul oraşului Bonn, muncitorii s-au oprit în faţa Consulatului României, unde le-au cerut socoteală oficialilor pentru lipsa de implicare.

Oamenii au scandat „hoţii, hoţii” şi „mincinoşii” şi le-au cerut să iasă afară pentru a sta de vorbă cu mulţumea. Puşi sub presiune, aceştia au acceptat să primească o delegaţie din partea muncitorilor, care a fost invitată să poarte o discuţie în interiorul consulatului.

Imaginile au fost filmate de Erich Mocanu, cel care anunţa în urmă cu un an şi jumătate că va înfiinţa un partid al românilor, Liga Plus, menit să apere drepturile concetăţenilor săi aflaţi la muncă în această ţară. Între timp, Mocanu a fondat AEBS, o asociaţie care luptă pentru drepturile românilor din Germania şi Austria.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …