VIDEO „N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“/Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

VIDEO „N-aș bombarda Polonia acum, i-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. I-aș pune la locul lor“/Discuții în direct, la principalul talk-show de la Rossia 1

În timp ce ambasadorul rus la București spune – la fel ca premierul Marcel Ciolacu (PSD) – că șeful Armatei române bate câmpii și că Rusia nu reprezintă niciun pericol pentru România, în studiourile principalei televiziuni de stat de la Moscova se discută deschis despre bombardarea țării noastre, relatează ziaristii.com .

În cadrul principalului talk-show de la televiziunea de stat Rossia 1, moderat de propagandistul numărul unu al Kremlinului, Vladimir Soloviov, unul dintre invitați a afirmat marți că principala țintă a Rusiei ar trebui să fie România. Invitatul a spus că nu Polonia este de atacat, pentru că s-ar putea negocia cu noua conducere, ci România, care a devenit „arogantă“.

În timpul emisiunii, interlocutorul a afirmat: „Dar eu nu aș bombarda Polonia chiar acum. Încă nu am negociat cu ei. I-aș lovi pe români. Știți de ce? Au devenit prea aroganți. Românii au început clar să se comporte arogant. I-aș pune pe români la locul lor. Gaza este bombardată acum. Spre deosebire de Gaza, eu aș lovi cu grijă câteva baze militare românești prin care se trimit ajutoare militare, muniții și tot ce se poate (către Ucraina – n. red.)“.

Într-un interviu acordat pentru site-ul Europalibera.ro, șeful Armatei române, generalul Gheorghiță Vlad, avertiza săptămâna trecută că există un pericol serios de război: „Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”.

Numeroși generali din țări NATO și experți militari au avertizat, în ultimele luni, că Rusia și-a trecut economia pe picior de război și își crește masiv producția de armament. Aceștia estimează că, în câțiva ani, Rusia va deveni capabilă să atace țări membre NATO de la granița estică.

În contradicție cu aceștia s-a aflat miercuri premierul român Marcel Ciolacu (PSD). Acesta l-a pus la punct pe generalul Gheorghiță Vlad, spunând că sunt bazaconii și că Rusia nu prezintă niciun pericol pentru România.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?