VIDEO „Ne-a întârziat!”/Horia-Roman Patapievici a explicat de ce l-a detestat pe Ion Iliescu

VIDEO „Ne-a întârziat!”/Horia-Roman Patapievici a explicat de ce l-a detestat pe Ion Iliescu

În cadrul podcastului „Fain&Simplu”, realizat de Mihai Morar, scriitorul Horia-Roman Patapievici a vorbit, printre altele, despre traiul din anii urii și a mărturisit că l-a detestat pe Ion Iliescu.

Retras de 11 ani din viața publică, intelectualul Horia Roman Patapievici , promotor al artei românești în lume, a crezut cu tărie în democrație și capitalism, în puterea românilor de a reveni unde le este locul. După ce a lucrat cu trei președinți și a suportat cu greu atacul mediatic, s-a retras din viața publică în lumea ideilor și a artei, pe care o promovează prin intermediul casei de licitații Artmark, după cum se arată în prezentarea care însoțește, pe YouTube, podcastul „Fain&Simplu”, realizat de Mihai Morar.

„Un curs de <<înălțare>> personală”

„Acest podcast e un curs de <<înălțare>> personală. Horia-Roman Patapievici e profesorul de la orele căruia nu ai vrea să lipsești. Și îi sunt recunoscător peste măsură! Acest episod, cu un intelectual care aduce lumină în <>, este o conversație despre omul frumos, despre omul postmodern, despre <> și despre nevoia omului de a se <>. Omul care are idealuri - asta e cheia vieții, spune invitatul meu”, explică Mihai Morar , în aceeași postare.

Ion Iliescu, „unul dintre motivele pentru care nu am fost geniali după Revoluție”

Întrebat, la „Fain&Simplu”, pe cine a urât în această viață, scriitorul Horia-Roman Patapievici a explicat că l-a detestat - fără să-l urască, după cum a ținut să precizeze - pe fostul președinte al României Ion Iliescu.

„Când urăști, vrei ca ființa aproapelui tău să se destrame. E ceva teribil ura, de fapt. Ori asta, lui Ion Iliescu nu i-am dorit, dar l-am detestat. L-am detestat pentru că ne-a întârziat. Unul dintre motivele pentru care nu am fost geniali după Revoluție a fost și Ion Iliescu, dar acum, îmi dau seama că, el era expresia faptului că noi nu eram geniali, nu era cauza, nu el ne-a împiedicat, noi ne-am împiedicat”, a spus Horia-Roman Patapievici în podcastul lui Mihai Morar.

În ceea ce privește un alt președinte al țării, Traian Băsescu, scriitorul Horia-Roman Patapievici a mai mărturisit că s-a întristat atunci când a aflat că acesta a fost colaborator al Securității.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro