VIDEO „Ne sunăm prietenii și vă batem pe toți”/Colonel amenințat cu bătaia de zeci de recruți furioși

VIDEO „Ne sunăm prietenii și vă batem pe toți”/Colonel amenințat cu bătaia de zeci de recruți furioși

Zeci de ruși mobilizați în Kazan au pornit o întreagă revoltă în centrul de antrenament, nemulțumiți de modul în care sunt tratați și de condițiile în care sunt trimiși pe front. Recruții s-au plâns că nu au destulă mâncare, apă, lemne de foc și nici unde să își spele lucrurile. Un colonel a încercat să-i oprească avertizându-i că sună la poliție, însă a luat-o la fugă după ce a fost amenițat cu bătaia.

Într-un videoclip postat pe Telegram, recruții se plâng de condițiile de viață și de pregătire pe care armata le oferă, scrie The Moscow Times . Ei spun că sunt trimiși să lupte cu mitraliere ruginite din anii 70, cu care „este periculos să tragi”.

Pe lângă problema armelor proaste, rușii s-au plâns și de lipsa de mâncare, apă și lemne de foc, dar și de lipsa unor mașini de spălat. Pe filmare se aude cum unul dintre protestatari cere să fie instalate mașini de spălat astfel încât recruții să își poată spăla hainele zilic.

Un altul spune că vrea să își ia concediu.

În toată gălăgia, un ofițer a ieșit la ei și i-a emințat că sună la poliție dacă nu încetează protestul spontan. Drept răspuns, colonelul a fost și el ameninșat, însă nu cu poliția, ci cu bătaia.

„Cu ce fel de poliție ne sperii? Cu toții ne vom suna acum prietenii, vor veni ei și poliția, și vă batem pe toți. Nici măcar nu trebuie să sunăm, vor afla, vor veni singuri”, a strigat unul dintre recruți.

Protestatarii au început să înjure și să țipe și mai tare, moment în care colonelul a fugit din mijlocul mulțimii.

Până seara, autoritățile din Tatarstan au raportat despre „rezolvarea problemelor apărute în rândul celor mobilizați”.

„După cum s-a dovedit, problema cu lemnul de foc umed a apărut din cauza ploilor recente și a lapoviței: rândurile de sus din grămezile de lemne erau ude. La punctul de colectare au fost aduse lemne de foc noi, uscate. În plus, locurile pentru încărcarea telefoanelor au fost organizate în corturi separate”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria