VIDEO Noi descoperiri care confirmă Biblia făcute de savanți în Iordania

VIDEO Noi descoperiri care confirmă Biblia făcute de savanți în Iordania

Profesorul John Bergsma de la Universitatea Franciscană din Ohio, Statele Unite, susține că descoperirile arheologice făcute în Iordania oferă dovezi convingătoare privind distrugerea orașului păcatului Sodoma de un asteroid venit din spațiu. Astfel, este confirmată autenticitatea scrierilor din Biblie, unde se spune că ”Dumnezeu a dezlănțuit pucioasă și foc asupra orașelor Sodoma și Gomora”, ca răspuns la păcatele locuitorilor săi, ducând la distrugerea lor completă.

Un oraș antic care a avut un sfârșit de foc în ceea ce ar putea fi descris ca un impact de asteroizi mai puternic decât o „explozie atomică” a fost identificat drept orașul biblic Sodoma, potrivit unui expert în studii biblice, dr. John Bergsma, un teolog proeminent, potrivit Jerusalem Post .

Bergsma susține că descoperirile arheologice din Iordania coroborează existența orașului biblic Sodoma. Cercetările anterioare indicaseră deja că orașul antic Tell el-Hammam, situat în sudul Văii Iordanului, a suferit o soartă catastrofală – o revelație despre care dr. John Bergsma, profesor de teologie la Universitatea Franciscană din Ohio, Statele Unite, consideră că se aliniază cu relatarea biblică.

Conform Cărții Genezei din Biblie, Dumnezeu a dezlănțuit pucioasă și foc asupra orașelor Sodoma și Gomora, ca răspuns la păcatele locuitorilor lor, ducând la distrugerea lor completă. Modele similare de distrugere au fost descoperite la Tell el-Hammam, ceea ce a determinat Bergsma să reevalueze credibilitatea narațiunii biblice. El a arătat semne de căldură extremă detectate pe schelete și fragmente de ceramică descoperite de arheologi, sugerând un posibil impact al unui asteroid.

”Atunci, Domnul* a făcut să plouă peste Sodoma şi peste Gomora pucioasă şi foc de la Domnul din cer (Geneza 19:24). ”Şi-a îndreptat privirile spre Sodoma şi Gomora şi spre toată câmpia şi iată că a văzut ridicându-se de pe pământ un fum, ca fumul unui cuptor”. (Geneza 19:28 din Biblie, înfățișând pe Avraam asistând la consecințele distrugerii Sodomei și Gomorei).

Reprezintă situl dezgropat de la Tell el-Hammam Sodoma biblică?

Cu aproximativ 3.600 de ani în urmă, Tell el-Hammam a prosperat ca oraș, depășind atât Ierusalimul, cât și Ierihonul ca mărime și putere. Cu toate acestea, prosperitatea sa a dispărut brusc. Absența semnelor unui asediu în ruine a sugerat că orașul și zona învecinată nu au fost supuse atacurilor militare.

Bergsma a primit o perspectivă asupra unor descoperiri remarcabile de la Steven Collins, arheologul șef de la Tell el-Hammam. Printre aceste descoperiri s-au numărat cioburi de ceramică acoperite cu trinitit, o substanță sticloasă formată atunci când o bombă atomică detonează într-un deșert, după cum a explicat Bergsma.

În plus, au fost descoperite rămășițe umane, cu schelete intacte până la mijlocul coloanei vertebrale, deasupra cărora au rămas doar urme de arsură. Aceste descoperiri oferă dovezi substanțiale că o explozie uriașă de căldură din cer a incinerat orașele gemene de pe malul iordanian al râului.

Povestea Sodomei și a orașului soră, Gomora, se numără printre cele mai cunoscute povești din Biblie. Ea povestește negocierile lui Avraam cu Dumnezeu pentru a cruța Sodoma, un nume sinonim cu păcatul, pentru a-și proteja puținii locuitori drepți.

Cu toate acestea, răspunsul lui Dumnezeu a fost neclintit: „Și El a răsturnat aceste cetăți și întreaga câmpie și toți locuitorii cetăților și vegetația pământului”, așa cum este consemnat în Cartea Genezei. A doua zi, Avraam a fost martor la consecințe: „ Şi-a îndreptat privirile spre Sodoma şi Gomora şi spre toată câmpia şi iată că a văzut ridicându-se de pe pământ un fum, ca fumul unui cuptor”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?