VIDEO Noi imagini cu atacul asupra spitalului din Gaza. Israelul publică o conversație între membri Hamas în care admit cui aparține racheta

VIDEO Noi imagini cu atacul asupra spitalului din Gaza. Israelul publică o conversație între membri Hamas în care admit cui aparține racheta

Armata israeliană a difuzat miercuri imagini filmate din aer despre care spune că dovedesc că o rachetă palestiniană rătăcită a fost responsabilă pentru explozia mortală de la un spital din Fâșia Gaza, în care ar fi fost ucise sute de persoane.

Spitalul Al Ahli din Fâșia Gaza FOTO Captură video

Înregistrarea video arată spitalul Al Ahli şi o parcare din oraşul Gaza, comparând imagini aeriene înainte şi după incidentul ucigaş. Forţele de Apărare Israeliene (IDF, armata) au declarat că nu se văd cratere care rezultă în mod obişnuit în urma unui atac aerian, scrie Agerpres.

IDF a acuzat organizaţia militantă palestiniană Jihadul Islamic din Fâşia Gaza pentru acest atac. Jihadul Islamic a respins acuzaţia.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a declarat pentru CNN că IDF au dovezi ale unei conversaţii între membri Hamas interceptate de Israel în care aceştia spuneau că "se pare că a existat o defecţiune sau o explozie a unei rachete care a aterizat în interiorul Fâşiei Gaza".

În plus, cu puţin timp înainte de incident, o salvă de rachete fusese lansată din secţiunea centrală sau nordică a Fâşiei Gaza spre Israel. Acest lucru a fost înregistrat de sistemul radar al Israelului, a precizat Conricus.

Cel puțin 300 de oameni ar fi fost uciși în urma unei explozii la un spital din Gaza, potrivit Reuters. Al-Jazeera transmite că ar fi vorba de 500 de victime, fără a preciza numărul de morți și de răniți, iar cauza exploziei ar fi un atac aerian israelian.

Oficialii apărării civile spun că explozia a fost rezultatul unui atac aerian israelian și că sute de persoane sunt blocate în dărâmături.

Cifra de 500 de victime a fost transmisă de Ministerul Sănătății din Gaza, care este controlat de Hamas.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat trei zile de doliu în urma atacului aerian asupra spitalului Al Ahli din Gaza, relatează presa de stat palestiniană, potrivit BBC.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că „avem suficiente informaţii acum, ne-a luat timp, dar trebuie să spunem adevărul, nu loviturile israeliene sunt cele care au lovit spitalul", potrivit comunicatului publicat pe platforma X (fostă Twitter).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat