VIDEO Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti

VIDEO Noi imagini spectaculoase de pe tronsonul 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti

Şantierul tronsonului cinci al viitoare autostrăzi Sibiu-Piteşti este deja pregătit. Pe YouTube a fost publicată o spectaculoasă filmare de pe tronsonul cinci, filmare pe care se văd o parte din viitorul traseu, precum şi şantierul, amplasat în comuna argeşeană Merişani, scrie Adevărul .

Filmarea, realizată cu o dronă, a fost postată la finalul acestei săptămâni pe YouTube pe contul „Cristina YO7JYL”, aparţinând unei tinere pasionate de infrastructură, radioamatorism şi drumeţii.

În filmare se pot vedea deja traseul marcat pe mai mulţi kilometri, ca şi zeci de utilaje. „Lucrările vor începe efectiv spre sfârşitul lunii iunie, după obţinerea autorizaţiei de construcţie”, precizează autoarea filmării.

Tronsonul cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti va fi între Curtea de Argeş şi Piteşti. Firma italiană Astaldi, cea care va executa lucrarea, a început deja din aprilie organizarea de şantier şi lucrările pregătitoare intrării în şantier. Staţiile de beton şi asfalt au fost deja instalate.

Pe 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind compania italiană Astaldi SpA. Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani care vor proveni din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a tronsonului cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Traseul începe la Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la centura municipiului Piteşti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…