VIDEO Nou atac cu drone la Moscova! Aeroportul Vnukovo a fost închis

VIDEO Nou atac cu drone la Moscova! Aeroportul Vnukovo a fost închis

Dronele ucrainene au atacat Moscova dimineața devreme, fără a face victime, a declarat primarul capitalei, Serghei Sobianin, citat de agenția de stat Tass.

Atac cu drone in MoscovaFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

UPDATE 08:09 Ministerul Apărării a calificat atacul drept o „tentativă de atac terorist". „O dronă ucraineană a fost distrusă în aer de sistemele de apărare aeriană deasupra districtului Odințovo din regiunea Moscovei", a transmis acesta pe Telegram. „Alte două drone au fost suprimate de războiul electronic și, după ce au pierdut controlul, s-au prăbușit în zona complexului de clădiri nerezidențiale din orașul Moscova."

Imaginile apărute online arată că cel puțin două clădiri au fost lovite.

"În această seară a avut loc un atac cu drone ucraineană. Fațadele a două clădiri de birouri din orașul Moscova au fost ușor deteriorate. Nu există victime", a scris el pe canalul său Telegram .

Potrivit aceleiași surse, alte două drone implicate într-un atac asupra capitalei au fost doborâte în vestul regiunii Moscova, fără să se cunoască țintele pe care urmau să le atace.

Ulterior, primarul a revenit spunând că o persoană a fost rănită în urma explozii dintr-o clădire a orașului Moscova, după atacul cu drone.

„Un agent de securitate a fost rănit într-o clădire în urma exploziei. Geamurile de la primul până la etajul al patrulea au fost spulberate în urma unui atac cu drone”, au confirmat serviciile de urgență pentru TASS.

.

Atacurile cu drone, pe care Rusia le atribuie Ucrainei, s-au intensificat luna aceasta. La 4 iulie, patru drone au fost doborâte în regiunea Moscovei. A urmat apoi un nou atac, la 24 iulie, când dronele au lovit două clădiri nerezidenţiale din capitală. La 28 iulie, forţele Ministerului Apărării au doborât o dronă deasupra Moscovei. În toate aceste atacuri nu au existat morţi sau pagube majore, dar au sporit sentimentul de insecuritate.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în dimineața zilei de 30 iulie, Ucraina a încercat să atace instalațiile Moscovei cu drone, dintre care una a fost distrusă în aer deasupra teritoriului districtului Odintsovo și alte două au fost suprimate și prăbușite în orașul Moscova.

Aeroportul Vnukovo al capitalei a fost închis pentru sosiri și plecări din cauza incidentului.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat