VIDEO Noua Eră/Ameca, un robot-umanoid este atracția principală din cadrul târgului de tehnologie din Las Vegas

VIDEO Noua Eră/Ameca, un robot-umanoid este atracția principală din cadrul târgului de tehnologie din Las Vegas

Ameca imită până la cel mai mic detaliu mișcările unei persoane. Ascultă comenzile și poartă conversații avansate cu vizitatorii de la CES, ușor speriați de sarcasmul ei, relatează site-ul știrileprotv.ro

Ameca este un robot-umanoid care a atras foarte multă atenție la CES 2022. Este un robot dezvoltat în Marea Britanie. În față are 22 de motorașe, fața este acoperită de un silicon special și are inclusiv riduri pe frunte.

La Ameca se lucrează de 4 ani. Compania din spatele robotului-umanoid vrea ca Ameca să fie un asistent versatil în hoteluri, restaurante sau muzee. Pielea făcută din silicon este concepută special de creatorii robotului. 51 de motoare sunt responsabile de mișcările făcute întocmai ca un om.

Marcus Hold, product manager Ameca: „E în plan. Avem picioare funcționale la atelier dar o să mai dureze 5-10 ani până când o vom face pe Ameca să meargă. Apar o mulțime de provocări noi. Din momentul în care știe să meargă unde o să meargă robotul? Ce o să facă la destinație? Cum evită oamenii? E ceva ce avem în plan dar acum vrem să îmbunătățim alte funcții ale robotului înainte să-l lăsăm să meargă în public.”

Citește integral pe știrileprotv.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina