VIDEO „Nu sunteți prefectul?”/O nouă gafă la Digi24, cu „gâgă” Cosmin Prelipceanu „la butoane”

VIDEO „Nu sunteți prefectul?”/O nouă gafă la Digi24, cu „gâgă” Cosmin Prelipceanu „la butoane”

Cosmin Prelipceanu, realizatorul „Jurnalului de Seară“ de la Digi24, a fost pus într-o situație grea, joi seară, după ce a discutat preț de câteva minute cu cel despre care credea că este prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. În realitate, s-a greșit probabil o cifră atunci când s-a format numărul, pentru că la telefon era un alt bărbat.

Întrebat ce ar trebui să se întâmple cu protestatarii din agricultură care vor să intre în centrul Bucureștiului, cetățeanul a spus că ar trebui lăsați, dar legal. Prelipceanu a sesizat că este ceva în neregulă în momentul în care l-a întrebat pe acesta cine ar trebui să se ocupe de ”legalizarea” protestului, iar interlocutorul său i-a răspuns ”prefectul”. ”Nu sunteți prefectul? Nu vorbim cu Rareş Hopincă?”, a întrebat realizatorul TV. ”Nu, nu sunt. Nu sunt prefect”, a răspuns acesta. ”A, greșeală. Dar cine sunteți?”, a întrebat Prelipceanu. ”Sunt un cetățean ca oricare”, a răspuns bărbatul.

În final, s-a reușit să se ia legătura cu Rareș Hopincă care, în primul rând, a dorit să precizeze că nu cu el s-a discutat prima oară.

Întregul dialog de la ”Jurnalul de Seară”:

Cosmin Prelipceanu: În direct acum cu noi Prefectul Capitalei. Bună seara, ne auzim?

Alo, ne auzim? Bună seara, sunteți în direct, v-am văzut mai devreme la Chiajna. Ați stat de vorbă cu protestatarii. Acum acolo este George Simion. Ce se întâmplă?

“Un cetățean ca oricare”: Nu sunt acolo.

Cosmin Prelipceanu: Nu sunteți acolo, dar sunt sigur că ați aflat, că a ajuns acolo un lider politic. Este vorba despre liderul AUR, care le-a luat apărarea protestatarilor. Spune că sunt forțele de ordine în număr foarte mare. Se întreabă dacă le-au fost suspendate drepturile acestor oameni care vor să protesteze în Piața Victoriei. Care este punctul dvs. de vedere?

“Un cetățean ca oricare”: Îi susțin!

Cosmin Prelipceanu: Îi susțineți? Pe cine?

“Un cetățean ca oricare”: Pe protestatari

Cosmin Prelipceanu: Am înțeles bine, să intre în Capitală?

“Un cetățean ca oricare”: Nu nu. Dar trebuie făcut ceva și pentru ei.

Cosmin Prelipceanu: Asta înseamnă că vor fi lăsați să vină în Piața Victoriei?

“Un cetățean ca oricare”: Legal, legal da. Sunt alături de ei, dar legal.

Cosmin Prelipceanu: Legal, adică… explicați-ne ce ar trebui să se întâmple.

“Un cetățean ca oricare”: Să se facă ceva legal. Adică să li se dea voie, dar legal să vină să protesteze, să li se dea voie.

Cosmin Prelipceanu: Cine să li se dea voie? Cine să le dea?

“Un cetățean ca oricare”: Prefectul.

Cosmin Prelipceanu: Adică dvs. Nu sunteți prefectul? Nu vorbim cu Rareş Hopincă?

“Un cetățean ca oricare”: Nu, nu, nu, nu.

Cosmin Prelipceanu: Înseamnă că este o greșeală. Deci nu sunteți Rareș Hopincă? Domnule prefect, sunteți cu noi?

“Un cetățean ca oricare”: Nu, nu sunt. Nu sunt prefect.

Cosmin Prelipceanu: A greșeală. Dar cine sunteți?

“Un cetățean ca oricare”: Sunt un cetățean ca oricare.

Cosmin Prelipceanu: Și totuși ați răspuns primelor mele întrebări.

“Un cetățean ca oricare”: Păi, da, nu știam despre ce este vorba. Deci am crezut că este un sondaj, ceva, așa.

Cosmin Prelipceanu: Bun. Colegii mei vă vor suna încă o dată. Vrem și noi să știm totuși cine sunteți. Păstrăm imaginile de la Chiajna. Vă reamintesc. E o situație în desfășurare acolo a ajuns liderul AUR, George Simion.
Între protestatari sunt transportatori și agricultori care vor să ajungă în Piața Victoriei. Vor să ajungă în Piața Victoriei pentru a demonstra în fața clădirii Guvernului pentru că își doresc reducerea tarifelor RCA. În mod straniu, vă spuneam și mai devreme, reprezentanții acestor protestatari au fost primiți la discuții la Palatul Victoria. Discuțiile s-au încheiat.

Există concluzi, concluzii și promisiuni despre care au vorbit în fața camerelor de luat vederi, chiar reprezentanții protestatarilor. Se pare, pentru că se pare că pentru oamenii care sunt acum la Chiajna, pe Șoseaua de Centură, nu este suficient. Ei vor în continuare să intre în Capitală și în ajutorul lor îl-a venit George Simion. Liderul AUR îi susține și în fața camerelor. Se întreba mai devreme dacă dreptul oamenilor de a protesta a fost suspendat. Înțelegem că este vorba despre un protest spontan, și că durează de 2 zile, dar pentru a protesta în Capitală nu au fost făcute demersurile legale, adică nu au fost cerute autorizații.
De aceea, forțele de ordine îi țin la intrarea în București. Urmărim ce se întâmplă acolo. Vă reamintesc, Ministrul de interne, Cătălin Predoiu va fi invitatul nostru imediat în jurnal, discutăm inclusiv despre această situație.

Colegii îmi spun că este împreună cu noi. Rareș Hopincă este prefectul Capitalei. Bună seara, ne auziți?

Rareș Hopincă: Bună seara, ne auzim și mă bucur că am reușit să intru totuși în direct. În primul rând pentru a dezminți reacția anterioară, care nu-mi aparține.

Cosmin Prelipceanu: Ne dăm seama după voce, pot să confirm că vocea cu care am stat de vorbă mai devreme nu este a dvs. Acum, despre situația pe care o relatăm, despre prezența lui George Simion, cum este?


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat