VIDEO O oră de demență cu cel care face politica economică a României. De ce nu l-a racolat KGB? Că n-a vrut mușchiu' lui de erou, d-aia!?!

VIDEO O oră de demență cu cel care face politica economică a României. De ce nu l-a racolat KGB? Că n-a vrut mușchiu' lui de erou, d-aia!?!

O oră de demență cu cel care face politica economică a României. De ce nu l-a racolat KGB? Că n-a vrut mușchiu' lui de erou, d-aia!?!

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă și unul dintre creatorii programului economic al PSD, a făcut marți declarații halucinante într-un interviu la DCNews.ro despre o presupusă tentativă de racolare de către KGB. Vâlcov a mai spus și că se teme de o eventuală arestare după interviu ”în cel mai bun caz”. ”Ar fi un lucru îngrozitor”, a replicat Bogdan Chireac, autorul interviului.

”Se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, se știe că eu știu despre vizitele din Moscova din 2009 cu Mircea Geoană, se știe că eu știu care a fost agentul lui de legătură, se știe că eu știu că s-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat acest lucru, în direct de la Cozmin Gușă” a spus Vâlcov.

El nu a spus însă dacă a anunțat autoritățile statului despre presupusa tentativă de racolare și nici dacă au existat consecințe ale acesteia. ”Afirmațiile pe care le fac acum pot fi dovedite”, a spus Vâlcov.

Reamintim că Vâlcov e consilier de stat al premierului și artizanul principalelor măsuri economice din programul PSD. Înainte de a trece la PSD, el a fost timp de două mandate primar PDL de Slatina, unde își are sediul ALRO, una dintre cele mai mari companii ruse din România. Vâlcov a fost condamnat în acest an la 8 ani de închisoare pentru corupție în primă instanță.

Întrebat dacă KGB acționează direct în România, nu prin membre state UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius Vâlcov a răspuns: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă au încercat să mă racoleze și pe mine”.

”În momentul în care servicii secrete se ascund sub libertatea presei, e datoria noastră să le devoalăm și o să le devoalez încet, încet pe fiecare, astfel încât oamenii să înțeleagă legături care păreau imposibil de analizat pentru că nimeni nu avea curajul să le facă. În momentul în care credibilitatea ta, viața ta este redusă și ești adus la stadiul ultim de denigrare, îți dai seama că nimic nu ai ce pierde și este bine să ieși să spui românilor ce ai de spus, chiar dacă după ce ies din emisiunea dvs. mi se întâmplă la fel ca la B1 și vine un individ în colț și-mi pune cătușele” a spus Darius Vâlcov, la DCNews.

Bogdan Chirieac i-a spus că afirmă ”un lucru îngrozitor”, că există riscul ca după interviul pentru DCNews să fie arestat. În acel moment, Darius Vâlcov a subliniat că ”asta în cel mai bun caz”.

Darius Vâlcov susține că i s-a propus să fie vicepreședinte al Băncii Mondiale: Domnul Băsescu mi-a cerut să-mi dau demisia de la Ministerul Finanțelor(Efectul drogurilor, la acea dată președinte era Iohannis)

Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului Dăncilă, a relatat la DCNews.rodouă situații în care realitatea este diferită de versiunea sa. În primul rând, Vâlcov a susținut că în martie 2015 Traian Băsescu i-ar fi trimi so scrisoare prin care îi propunea să demisioneze din funcția de la Ministerul Finanțelor și să meargă vicepreședinte la Banca Mondială. Problema e că în martie 2015 Băsescu nu mai era de patru luni președintele României și nu avea nici altă calitate oficială în care să îi facă această propunere.

De altfel, și Bogdan Chireac, realizatorul interviului, i-a atras timid atenția lui Vâlcov că la acel moment Iohannis era președinte, dar Vâlcov a continuat netulburat. Iată exact ce a spus consilierul premierului Dăncilă: ”În martie 2015 dl Băsescu a trimis prin dl Dănuț Liga, fostul său consilier, care mai departe a trimis prin dl Mihai Niță, senator de Olt, o scrisoare prin care mi se cereau două lucruri: să demisionez de la Finanțe și să merg vicepreședinte la Banca Mondială. Am refuzat această scrisoare, mi-a venit cu o săptămână înainte de arestare”.

În același interviu, Vâlcov a susținut că în 2014 reprezentanții FMI la București i-ar fi cerut într-o zi de duminică să semneze ”în două ore” prelungirea acordului existent. Problema e că acordul de tip stand-by fusese aprobat în septembrie 2013 până în septembrie 2015 (sursa: Mediafax), și nu e clar de ce FMI ar fi cerut o prelungire în 2014. În plus, chiar Guvernul de la acel moment își dorea un nou acord.

Însuși Darius Vâlcov declara într-un interviu pentru HotNews.ro din martie 2015 ca Guvernul României vrea un nou acord cu FMI si Comisia Europeana dupa ce respectivul acord se va fi încheiat în septembrie 2015. Valcov spunea atunci ca Guvernul isi doreste “un alt tip de parteneriat, de acord, mult mai flexibil, in care sa fie mai putine conditionalitati, dar sa existe o centura de siguranta” și a adăugat că pozitia sa personala este ca Romania nu mai are nevoie de un acord cu FMI si CE, dar “respect si sustin punctul de vedere al Guvernului, ca un alt tip de acord, mai flexibil, sa poata fi adoptat”.

Vâlcov: Există informații conform cărora șeful de marketing de la Digi avea o relație cu Laura Codruța Kovesi, de aceea DNA nu a anchetat acțiunile Digi.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, susține că Laura Codruța Kovesi a ignorat eventuale ilegalități comise de cei de la Digi pentru că are o relație cu șeful de marketing al postului. De asemenea, Vâlcov susține că Digi 24 este o televiziune a SRI, prin intermediul căreia se spală bani.

Există informații conform cărora șeful de marketing de la Digi avea o relație cu Laura Codruța Kovesi, de aceea DNA nu a anchetat acțiunile Digi.

Sunt zvonuri conform cărora aceasta a fost legătura SRI cu DNA.”, a spus Darius Vâlcov, la DC News.

Vâlcov a mai explicat că Digi 24 este o televiziune care are pierderi anuale de 4 milioane de euro: ”Se bagă bani într-o gaură neagră!”.

”Dacă au ajuns în televiziunea Digi 24, prin intermediul căreia se plătesc agenți SRI, asta nu știu, dar au fost spuse în Comisia SRI. Spuneți-mi ce companie investește într-o televiziune care are pierderi, ce om cumpără astfel de acțiuni la bursă? Agenții SRI sunt plătiți prin intermediul emisiunilor la acest post de televiziune”, a mai spus Vâlcov.

Vâlcov: Liviu Dragnea a fost amenințat cu moartea

Consilierul pe teme economice al premierului, Darius Vâlcov, a susținut, luni, că președintele PSD Liviu Dragnea a fost amenințat cu moartea. Acesta a mai susținut că presiunile asupra lui Dragnea și a premierului Viorica Dăncilă sunt enorme.

"Când vine o echipă, când vine un președinte și spune stop acestor înțelegeri, trebuie să-l distrugi, dacă se poate și pe el, și primul-ministru, și echipa care-l susține. Pentru că Liviu Dragnea vine și spune foarte clar că nu face aceste înțelegeri. Vreau să construiesc pentru această țară. Tăriceanu, ALDE, vin și spun noi mergem cu această construcție. Deranjăm și deranjează enorm de mult. Și numai eu știu presiunile care sunt. Poate mai știu și alții. Presiunile la care sunt supuși și președintele Dragnea, și doamna premier, și președintele Tăriceanu. Presiunile sunt enorme, de la amenințări cu moartea până la șantaj la familie până la discreditare. Eu nu, dar președintele Dragnea da ( a fost amenințat cu moartea - n.r.)", a declarat Darius Vâlcov, la DC News.

Consilierul premierului a mai spus, întrebat de protecția oferită președintelui Camerei Deputaților, că unii oameni din anumite instituții ale statului fac parte din statul paralel.

"Din punctul meu de vedere, SRI nu a ieșit din această ecuație", a completat Vâlcov.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...