VIDEO O persoană a murit, alte 21, rănite și duse la spitale după ce un autocar cu zeci de turiști străini a intrat în limitatorul de înălțime din Pasajul Unirii

VIDEO O persoană a murit, alte 21, rănite și duse la spitale după ce un autocar cu zeci de turiști străini a intrat în limitatorul de înălțime din Pasajul Unirii

Un nou accident rutier s-a produs vineri în Pasajul Unirii din Capitală, fiind implicat un autocar în care se aflau aproape 50 de turiști greci și care a intrat în limitatorul de înălțime. Patru persoane rănite au avut nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare. Traficul este complet blocat în zonă, la fața locului fiind forțe importante de la ambulanță și ISU.

Accident la intrarea în pasajul UniriiFoto: Hotnews

Potrivit ISU în autocarul implicat în accident se aflau în total 48 de persoane, iar cei 22 de adulți (dintre care unul a murit, n.r) și 2 copii răniți care au fost transportați la spitale au fost împărțiți între patru spitale, după cum urmează:

  • 4 la Spital Clinic de Urgență București (Floreasca)
  • 10 la Spitalul Universitar
  • 8 la Spitalul Bagdasar Arseni
  • 2 la Spital Militar Central

Celelalte 22 de persoane care nu au fost rănite au fost transportate la Hotel Parliament.

Din cele 24 de victime transportate la spitale, 15 au fost preluate de SMURD și 9 cu SABIF.

De semenea, potrivit ISU, la fața locului au intervenit 2 autospeciale de stingere cu modul pentru descarcerare, 2 autospeciale pentru descarcerare

8 SMURD, 3 Autospeciale pentru transport personal si victime multiple, 1 Punct de comanda mobil, Detasamentul Special de Salvatori și 10 ambulante SABIF

18:14Ministerul Sănătății a spus că pacienții sunt în stare stabilă, cu excepția unui rănit internat la Spitalul Floreasca.

„Acesta se află la Terapie Intensivă”, a spus MS.

17:03La acest moment, activitatea de cercetare la fața locului s-a încheiat, iar traficul rutier a fost reluat, circulația desfășurându-se sub îndrumarea polițiștilor din cadrul Brigăzii Rutiere.

  • „Totodată, facem precizarea că, în această situație s-a deschis dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Brigăzii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, arată un comunicat al Brigăzii.
  • „Cu privire la semnalizarea rutieră din zona Pasajului Unirii, menționăm că Brigada Rutieră a Capitalei a solicitat Administrației Publice Locale, la scurt timp după redeschiderea Pasajului Unirii, suplimentarea semnalizării rutiere, în scopul preîntâmpinării producerii de evenimente rutiere.
  • Măsurile au fost implementate la sfârșitul lunii octombrie, și au constat în instalarea unor console metalice flexibile, marcaje rutiere tip pictogramă cu semnificația "accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5m"”.

16:57Toate cele nouă persoane transportate la Spitalul "Bagdasar Arseni" în urma accidentului care a avut loc vineri în zona Pasajului Unirii sunt conştiente şi vor rămâne internate pentru supraveghere şi eventuale tratamente de specialitate, a informat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Florin Bică, potrivit Agerpres.

"În acest moment avem nouă pacienţi - şapte adulţi şi doi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 50 ani. Toţi sunt conştienţi. Vor fi internaţi pentru supraveghere şi eventuale tratamente de specialitate", a precizat medicul.

16:29Autocarul a fost tractat de autorități de la fața locului. Șoferul autocarului este condus la audieri, potrivit Digi24. Pacientul intubat care este în stare critică la Spitalul Floreasca este o femeie de aproximativ 30 de ani.

16:11Rezultatul testării conducătorului auto cu aparatul DrugTest este negativ, a anunţat Brigada Rutieră din Capitală.

15:25Conform Ministerului Sănătății, alături de echipajele SMURD au intervenit 10 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, care au acordat asistenţă medicală de urgenţă şi au transportat victimele la Spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar Arseni, Sfântul Ioan şi Militar.

14:52Arafat: A fost un accident destul de grav. Numărul total este de 22 de persoane duse la 4 spitale. Pascientul în stop cardiac a fost declarat decedat. Mai este un pacient în stare gravă, intubat, internat la Floreasca.

Au fost preluate de ISU și duse la hotelul din București unde aveau rezervări.

Am vorbit cu ambasada Greciei și va exista translator la spitalele la care au ajuns victimele.

Intervenția la fața locului s-a încheiat - pasagerii au fost duși fie la spital, fie la hotel.

Chestorul Berechet: Șoferul nu era băut, a fost testat. Tot ce ține de cauze va fi cercetat sub supravegherea Parchetului. Vom stabili dacă a atins presemnalizarea, noi am semnalat de fiecare dată Administrația Străzilor, atunci când au fost accidente în pasaj, astfel că s-a montat acel presemnalizator.

14:43Brigada Rutieră efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului de circulație.

La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație.

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor auto sa evite deplasarea in zona și sa folosească următoarele rute ocolitoare:

• Splaiul Independentei - Bd Unirii- Bd Decebal - Șos Mihai Bravu

•Splaiul Independenței - Bd Regina Maria- Bd Mihail Kogălniceanu - Sos Viilor

14:13Toate cele patru persoane - 2 femei și 2 barbati - rămase încarcerate au fost extrase, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile. El a precizat că două dintre ele sunt în stare foarte gravă, una dintre ele fiind în stop cardio-respirator.

Potrivit acestuia, pe lângă cele patru persoane au fost răniți mai mulți turiști din autocar, care au suferit răni la față, picioare și la cap. Toți răniții sunt duși la spitalale Universitar și Floreasca.

Daniel Vasile a mai sus că majoritatea pasagerilor din autocar sunt tineri, o parte copii.

14:05La fața locului se află mai multe ambulanțe, precum și secretarul de stat Raed Arafat, pasagerii fiind evaluați de medici la fața locului.

ISU Bucureşti -Ilfov precizează că autocarul transporta cetăţeni greci şi că în urma impactului patru au rămas încarcerate, potrivit news.ro.

Geamurile autocarului care transporta 47 de pasageri greci au fost sparte și plafonul a fost strivit în momentul în care structura de metal de la intrarea în Pasajul Unirii s-a desprins în urma impactului.

Limitatorul distrus a patruns prin autocar și a ajuns până la nivelul scaunelor, potrivit imaginilor difuzate de Digi 24.

”Autocarul a trecut de presemnalizarea cu lanțuri, înainte de intrare în pasaj, a rupt lanțurile, nu a mai putut opri și a intrat în barierele dinainte de intrarea în tunel.

Ușa din față s-a blocat, au fost mai multe persoane care nu au purut ieși, a intervenit descarcerarea”, a declarat Toni Greblă, prefectul Capitalei, la Digi24.

Toni Greblă susține că autocarul transporta turiști străini.

”Sunt rănite 3-4 persoane, după ce o barieră a strivit partea din față a autocarului. Niciuna nu este în stare gravă, sunt duse la spital”, a mai spus Ton Greblă.

Mai multe accidente la Pasajul Unirii

De la redeschiderea Pasajului Unirii, la începutul lunii septembrie, cinci vehicule de mari dimensiuni au rămas blocate, fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier.

În primele două zile de la inaugurare, două autocare s-au blocat în indicatorul pus înainte de intrarea în pasajul Unirii și care arată și verifică înălțimea maxim admisă.

Pe 8 septembrie, Pasajul Unirii, proaspăt reabilitat de Primăria Sectorului 4, a fost blocat de un TIR care a acroșat limitatorul de înălțime.

Apoi, pe 21 septembrie un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii din Bucureşti, după ce şoferul a ignorat limitatorul de înălţime şi a forţat trecerea prin tunel, astfel că plafonul a fost deteriorat.

Marcaje noi pentru respectarea limitei de înălțime

În luna noiembrie, Primăria Sectorului 4 a pus noi marcaje la intrarea în Pasajul Unirii, recent reabilitat, ca să atragă atenția șoferilor să nu depășească înălțimea maxim admisă, 3,5 metri. Măsura a fost luată după ce, de la deschidere, mai multe autocare au rămas blocate fiindcă nu au respectat limita de înălțime.

Noile limitatoare sunt prevăzute cu indicatoare pe care este trecută înălțimea maximă admisă, iar bara transversală a noilor porți este prevăzută cu o serie de elemente de atenționare, sub forma unei „perdele metalice.”

Toate aceste mijloace de presemnalizare, avizate, de altfel, de către Comisia Tehnică de Circulație a Capitalei, au fost instalate în urma incidentelor ce au avut loc în Pasajul Unirii, în cele două luni de zile de la redeschiderea acestuia, după finalizarea lucrărilor de punere în siguranță.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

4 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”