VIDEO O rusoaică a răbufnit în fața sediului FSB: „Suntem în căcat. Bielorușii au înțeles că sunt în căcat și au ieșit în stradă. Noi n-am înțeles”

VIDEO O rusoaică a răbufnit în fața sediului FSB: „Suntem în căcat. Bielorușii au înțeles că sunt în căcat și au ieșit în stradă. Noi n-am înțeles”

O femeie a protestat la Moscova în fața sediului FSB, cerând dreptate pentru liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi, care se află internat în Siberia la reanimare după ce ar fi fost otrăvit.

Stând în Piața Lubyanka, femeia a lansat un mesaj în termeni duri în fața camerelor de filmat.

„Suntem iar ca-n anii 70, când șase oameni s-au întins pe jos în Piața Roșie ca să nu se intre cu tancurile în Cehoslovacia. Și-acum e la fel: ies câțiva. L-au ucis pe Nemțov (Boris Nemțov – n.r.), au ucis-o pe Politkovskaia (ziarista Ana Politkovskaia – n.r.) (…) Suntem în căcat. Bielorușii au înțeles că sunt în căcat și au ieșit în stradă. Noi n-am înțeles. Suntеm în căcat pînă peste cap”, a strigat susținătoarea lui Navalnîi.

Întregistrarea a fost postată pe pagina de Facebook a Radio Europa Liberă.

Nu a durat mult și aceasta a fost săltată de forțele de ordine.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenţi ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă la Omsk. Opozantul a fost internat aici la spital, aflat în comă, plasat la reanimare şi conectat la un ventilator pulmonar.

Susţinătorii săi s-au declarat convinşi că el a fost victima unei „otrăviri intenţionate”, „cu ceva amestecat în ceaiul” pe care Aleksei Navalnîi l-a băut cu puţin timp înainte de a se îmbarca în avion. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 „Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” / Roșia cumpărată de mai bine de o lună nu se descompune nici în bazinul pentru compost

5 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…