VIDEO O sabie cruciată spectaculoasă, cu o vechime de aproape un mileniu, a fost descoperită în largul coastei israeliene

VIDEO O sabie cruciată spectaculoasă, cu o vechime de aproape un mileniu, a fost descoperită în largul coastei israeliene

O sabie, despre care se crede că ar fi aparţinut unui cavaler cruciat acum 900 de ani, a fost găsită de un scafandru amator în nordul coastei Israelului, scriu BBC și News.ro.

Lama de un metru lungime a fost descoperită de Shlomi Katzin şi predată autorităţilor. Se crede că sabia, pe care s-au depus organisme marine, a apărut după mişcarea nisipurilor din cauza curenţilor marini.

Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (IAA) a anunţat că după ce va fi curaţată şi analizată, sabia va fi expusă public.



„Sabia, care s-a păstrat perfect, este o descoperire frumoasă şi rară şi ar fi aparţinut unui cavaler cruciat”, a spus Nir Distelfeld, inspector al Unităţii de Prevenire a Jafurilor de la IAA.

„Este interesant să găseşti un astfel de obiect personal, care să te trimită cu 900 de ani în urmă, într-o altă epocă, cu cavaleri, armură şi săbii”.

Coasta Carmelului, unde a fost găsită sabia, a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor de-a lungul secolelor de activitate comercială, a spus Kobi Sharvit, care conduce Marine Archaeology Unit de la IAA.

„Aceste activităţi au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă bogate descoperiri arheologice”, a adăugat el.

Cruciaţii au luptat într-o serie de războaie cunoscute drept Cruciade, care au fost sancţionate de Biserica Romano-Catolică în perioada medievală.

Cele mai cunoscute dintre cruciade au fost campaniile din estul Mediteranei, menite să recupereze Ţara Sfântă de sub stăpânirea musulmană.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia