VIDEO Oficial britanic: „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”

VIDEO Oficial britanic: „Războiul din Ucraina este doar la câteva zile distanță”

Marea Britanie și SUA au respins cererile Rusiei de veto asupra fostelor republici sovietice care au aderat la NATO și pe cele de retragere a trupelor occidentale din Europa de Est. Președintele Comisiei de Apărare a Camerei Comunelor crede că războiul este iminent.

Oficialii serviciilor de informații americane au stabilit că este în desfășurare un plan al rușilor pentru a crea un pretext ca trupele sale să invadeze Ucraina, iar Moscova a prepoziționat deja agenții să efectueze „o operațiune cu steag fals” în estul Ucrainei, potrivit Casei Albe.

Marea Britanie este convinsă, de asemenea, că Rusia este în plină desfășurare a strategiei de atac asupra Ucrainei.

„Mă tem că o invazie a forțelor ruse este inevitabilă și iminentă și am permis ca acest lucru să se întâmple. Un război în Ucraina e la câteva zile distanță”, a declarat Tobias Ellwood, președintele conservator al Comisiei de Apărare a Camerei Comunelor, potrivit Daily Mail.

După dezvăluirile serviciilor occidentale, Ministerului rus al Apărării a publicat vineri un film în care vehicule blindate și alte echipamente militare sunt încărcate în trenuri în ceea ce Moscova a numit un „exercițiu de inspecție” pentru a exersa desfășurarea trupelor pe distanțe lungi.

Alături de trupele aflate deja de-a lungul graniței, mai multe avioane rusești au fost transportate în regiune în ultimele zile, iar fotografiile din satelit au confirmat poziționarea spitalelor militare improvizate – de obicei un indiciu că va fi organizată o ofensivă terestră.

Vineri, un atac cibernetic major asupra ministerelor guvernamentale ucrainene a fost pus pe seama Moscovei.

Hackerii ruși au lăsat mesaje pe site-uri web care spuneau: „Ucraineni. Să vă fie frică! Așteptați-vă la mai rău. Este trecutul, prezentul și viitorul vostru”.

SUA au avertizat cu privire la o posibilă operațiune sub „steag fals” ce va permite Rusiei să declare că Ucraina a atacat trupele proruse în estul țării, ca scuză pentru invazie.

Oficialii serviciilor de informații americane au stabilit că este în desfășurare un plan rusesc pentru a crea un pretext pentru ca trupele sale să invadeze în Ucraina, iar Moscova a prepoziționat deja agenții să efectueze „o operațiune cu steag fals” în estul Ucrainei, potrivit Casei Albe.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că descoperirile serviciilor de informații arată că Rusia deja a început o campanie de dezinformare pe rețelele de socializare care încadrează Ucraina drept un agresor ce pregătește un atac iminent împotriva forțelor susținute de Rusia în estul Ucrainei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 ULTIMA ORĂ Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Pionul Moscovei, acuzat de trădare de țară