VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a declarat că Forțele pentru Operații Speciale, în cooperare cu Forţele de Apărare Teritorială, continuă să poarte un adevărat război de gherilă în spatele liniilor inamice pentru a bloca rutele de aprovizionare cu armament ale armatei ruse. Astfel, Forțele pentru Operaţii Speciale ale Armatei Ucrainene au aruncat în aer o cale ferată importantă din punct de vedere strategic, mai precis un pod care leagă oraşele Rubezhnoie și Severodonețk din Lugansk.

Pentru a opri ofensiva militară rusă să înainteze în direcția oraşelor Severodonețk și Lisichansk, aflate în regiunea Lugansk, soldații Regimentului 8 al Forțelor pentru Operaţii Speciale ale Armatei Ucrainene au aruncat în aer poduri de cale ferată care leagă oraşele Rubezhnoie și Severodonețk.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gheraşcenko, pe canalul său Telegram, preluat ulterior și pe Twitter.

Potrivit mass-mediei ucrainene, pe podul de cale ferată aruncat în aer puteau trece până la 20 de trenuri pe zi.De aceea a fost considerat important din punct de vedere strategic să fie aruncat în aer acest pod, mai ales că zona în care acesta se afla era considerată, cel puţin puţin teoretic, sub controlul forţelor ruse de ocupaţie.

După cum precizează analiştii militari ai publicaţiei Defence Express, aruncarea în aer a acestui pod sugerează că Forțele pentru Operaţii Speciale ale Armatei Ucrainene pot îndeplini cu succes misiuni în spatele liniilor inamice, în zone în care forţele ruse de ocupaţie nu au reușit să organizeze o minimă protecție a obiectivelor considerate importante din punct de vedere strategic.

Cu o zi înainte, mass-mediei ucraineană a raportat că trupele ruse controlează acum aproximativ 90% din teritoriul regiunii Lugansk. Din aprilie, forţele ruse de ocupaţie au reușit să avanseze pe aproximativ 10% din teritoriul regiunii de est.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul