VIDEO Orban: Am rămas stupefiat de decizia aşa-zisului Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării

VIDEO Orban: Am rămas stupefiat de decizia aşa-zisului Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că a rămas "stupefiat" când a văzut decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la preşedintele Klaus Iohannis, apreciind că "o majoritate PSD-UDMR" a luat o hotărâre care "nu are nicio legătură cu legea şi cu regimul sancţionatoriu" pentru discriminare.

"Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a aşa-zisului Consiliu Naţional pentru Combaterea Discriminării. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea şi cu regimul sancţionatoriu pentru discriminare. Preşedintele României este victima unei decizii pur politice, care arată clar că toate instituţiile care sunt cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituţiei şi împotriva legii. Practic, preşedintele României a fost sancţionat nu pentru că a făcut vreo discriminare, ci a fost sancţionat pentru că a acţionat în spiritul Constituţiei, apărând un principiu constituţional, principiul integrităţii, şi pentru că a demascat o politică constantă de complicitate a PSD, care, pentru a-şi atrage sprijinul UDMR, a făcut o serie de compromisuri inacceptabile, votând acte normative în repetate rânduri, cum sunt actele normative prin care practic se instituia obligativitatea utilizării limbilor minorităţilor peste tot, lăsând să treacă prin adoptare tacită un proiect de lege privind declararea autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc", a arătat premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”