VIDEO Orban: Din ceea ce ştim, este negativ testul pentru COVID-19 făcut medicului transferat în Belgia

VIDEO Orban: Din ceea ce ştim, este negativ testul pentru COVID-19 făcut medicului transferat în Belgia

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că, din datele pe care le are, este negativ testul de tip Real Time PCR pentru depistarea noului coronavirus făcut în Belgia medicului de la Piatra Neamţ care a suferit arsuri în incendiul de la spitalul judeţean.


"Din ceea ce ştim noi, testul de tip Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Militar din Belgia este negativ. (...) Probabil, la Floreasca, nu a fost test de tip Real Time PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar, din informaţiile pe care le avem de la spital, testul de tip Real Time PCR este negativ. (...) Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun exact perioada, (...) dar a trecut prin boală şi s-a vindecat", a explicat prim-ministrul.

El a precizat că starea de sănătate a medicului este stabilă. "Este stabilă. (...) Ne rugăm să se vindece. Ştiţi că primele trei zile sunt foarte importante, primele trei zile când apar dezechilibre. Am trecut, practic. Suntem aproape de perioada de trei zile, chiar îmi doresc din tot sufletul să se vindece, dar mai este", a afirmat Orban. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!