VIDEO Orban: Doar 35% din populaţie e racordată la reţelele de gaz natural; obiectivul nostru - extinderea conectării

VIDEO Orban: Doar 35% din populaţie e racordată la reţelele de gaz natural; obiectivul nostru - extinderea conectării

Premierul Ludovic Orban, prezent sâmbătă la punerea în funcţiune a reţelei de gaze naturale în comuna Moara din judeţul Suceava, a atras atenţia asupra faptului că în prezent doar 35% din populaţia României este conectată la reţelele de gaz natural.


"La ora actuală, deşi România deţine rezerve de gaz extrem de importante, doar 35% din populaţia României este conectată la reţelele de gaz natural. Pentru comparaţie, Ungaria - care nu se compară cu România în materie de rezerve de gaz - are racordată la reţeaua de gaz peste 90% din populaţie. Din cauza faptului că multe gospodării ale populaţiei nu sunt racordate la reţeaua de gaz, apelează la sisteme de încălzire cu lemn sau alte sisteme care nu sunt eficiente, au costuri mari, poluează şi creează foarte multe probleme cetăţenilor, în exploatare. Obiectivul nostru este de a extinde reţeaua de gaz, de a susţine autorităţile locale să înfiinţeze distribuţii de gaz pe raza localităţilor", a spus premierul.

Ludovic Orban efectuează sâmbătă o vizită în judeţul Suceava. El este însoţit de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia