VIDEO Orban: Infrastructura de transport trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă

VIDEO Orban: Infrastructura de transport trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, la Piteşti, că investiţiile în infrastructura de transport sunt o prioritate a Guvernului, fiind nevoie ca aceasta să se dezvolte "cu o viteză miraculoasă".

"Din punctul nostru de vedere, prioritatea o reprezintă investiţiile în infrastructură, infrastructura de transport, care trebuie să se dezvolte cu o viteză miraculoasă. Noi vrem să construim, să legăm provinciile istorice, să creştem coeziunea, să asigurăm fructificarea potenţialului de dezvoltare economică pe care îl are România prin asigurarea unei infrastructuri de transport la standarde europene neneglijând niciun fel de alt proiect de investiţie majoră în infrastructură, infrastructura de comunicaţii, infrastructura de sănătate, infrastructura din domeniul energiei", a declarat Orban.

El s-a declarat nemulţumit de întârzierile foarte mari care s-au înregistrat în ultimii ani în ceea ce priveşte realizarea proiectelor majore de infrastructură, inclusiv a proiectului tronsonului de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti.

"Nu mi se pare normal. Acest proiect este finanţat pe exerciţiul 2014-2020. (...) Aproape ajungem la finalul perioadei de programare a exerciţiului financiar multianual pentru care am avut la dispoziţie banii pentru a putea finanţa acest proiect de autostradă şi noi să trebuiască să semnăm pe final, din cauza faptului că pe alţii i-a durut la bască sau poate nu au avut niciun interes să dezvolte proiectele de infrastructură din România", a afirmat premierul.

Şeful Guvernului a subliniat că realizarea cât mai rapidă a proiectelor de infrastructură va crea şi alte oportunităţi de dezvoltare.

"Noi trebuia să închidem legăturile pe rutier, pe feroviar şi pe fluvial între Portul Constanţa şi restul Europei cu mult înainte. Nici astăzi nu am închis această legătură, care poate să pună în valoare o oportunitate extraordinară pe care o are România, şi anume aceea de poartă de intrare/ieşire în Europa (...). Dacă realizăm aceste lucruri într-un ritm cât se poate de rapid, putem să generăm un potenţial de dezvoltare pentru România extrem de important", a mai spus Orban.

Premierul a participat la semnarea contractului pentru execuţia secţiunii 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti. AGERPRES / (A - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă , imagine: Guvernul României, redactare video: Marilena Gheorghiţă, montaj: Andrei Cârlan, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...