VIDEO Orban: Reafirm hotărârea fermă de susţinere a tuturor proiectelor Primăriei Generale a Capitalei

VIDEO Orban: Reafirm hotărârea fermă de susţinere a tuturor proiectelor Primăriei Generale a Capitalei

Premierul Ludovic Orban a reafirmat "hotărârea fermă" de susţinere a tuturor proiectelor în care este necesară colaborarea între Primăria Generală a Capitalei şi Guvern.

"În ultimii 12 ani, atât primarii generali proveniţi din PSD, cât şi guvernele PSD, au ţinut Bucureştiul pe loc şi au împiedicat realizarea marilor proiecte pentru Bucureşti. Începând cu data de 27 septembrie, odată cu votul cetăţenilor din Bucureşti, lucrurile s-au schimbat radical în bine, avem un primar general serios, un primar general care cunoaşte problemele Bucureştiului, un primar general care are soluţii foarte clare, care trebuie puse în practică", a afirmat Ludovic Orban.



Premierul a spus că, începând cu data de 27 septembrie, chiar înainte de a-şi prelua mandatul noul primar general, există "un dialog, analiză continuă a tuturor proiectelor în care este necesară colaborarea între Primăria Generală a Capitalei şi Guvern".

"Reafirm hotărârea fermă de susţinere a tuturor proiectelor Primăriei Generale a Capitalei, reafirm angajamentul nostru ca toate proiectele care ţin de Guvern, în care Guvernul este implicat şi care sunt necesare pentru rezolvarea problemelor Capitalei României să fie derulate cu profesionalism, cu seriozitate, cu maximă viteză", a declarat Ludovic Orban, vineri, după vizita de lucru efectuată la Ministerul Transporturilor alături de primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

Premierul a reiterat, în context, angajamentul Executivului de a obţine finanţări pentru aceste proiecte.

"Aceste proiecte ar fi trebuit, poate, făcute de 8 ani, de 10 ani, de 12 ani, de 15 ani, din păcate, oameni preocupaţi mai mult de imaginea personală şi de avantajele personale ale exercitării funcţiilor importante nu au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă. În ce ne priveşte, noi vom face", a spus Orban.

El a menţionat că proiecte importante de infrastructură, cum este noua Centură a Capitalei, "prind viaţă".

"Noi ne-am propus până la sfârşitul anului să începem lucrările pe toate tronsoanele din autostrada de centură din sud. De asemenea, să încheiem toate proiectele de proiectare şi execuţie pentru autostrada de centură, pentru toate cel patru tronsoane din zona de nord. În ceea ce priveşte actuala Centură a Capitalei, pe lângă lărgirea la patru benzi, între Autostrada A1 şi Autostrada A2, care trebuie finalizate cât mai repede şi pentru care există contracte, am discutat împreună cu domnul primar general lărgirea la patru benzi şi în zona de sud şi, de asemenea, accelerarea tuturor proiectelor care ţin de soluţionarea conflictelor de trafic prin pasaje supraterane, subterane, astfel încât să crească fluiditatea pe zona de sud a actualei centuri a Capitalei", a spus Orban.

Şeful Executivului a declarat că, de asemenea, în domeniul feroviar urmează să fie realizat un studiu de fezabilitate extrem de important. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”