VIDEO Orban: Vom asigura banii necesari pentru a plăti despăgubirile pentru fermierii afectaţi de secetă

VIDEO Orban: Vom asigura banii necesari pentru a plăti despăgubirile pentru fermierii afectaţi de secetă

Ministerul Agriculturii va plăti despăgubiri fermierilor ale căror culturi au fost afectate de seceta din acest an, a declarat, vineri, la Craiova, premierul Ludovic Orban.


Potrivit acestuia, Ministerul Agriculturii dispune de fonduri pentru plata despăgubirilor, însă a arătat că Guvernul ar putea analiza alocarea de noi fonduri la rectificarea bugetară care va fi discutată vineri seară.

"Vom asigura banii necesari din bugetul Ministerului Agriculturii pentru a plăti despăgubirile pe care le-am anunţat pentru fermierii ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă. Bugetul Ministerului Agriculturii este un buget care are mai multe categorii de cheltuieli. Nu trebuie să existe o corespondenţă între suma care urmează a fi plătită pentru despăgubirile către fermieri şi creşterea bugetului Ministerului Agriculturii. Sigur că voi mai analiza o dată. Rectificarea bugetară este obiectul unei dezbateri în Guvern. Ăsta este un proiect care este public în momentul de faţă, în transparenţă, dar decizia finală o vom lua în cursul acestei seri", a afirmat Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante