VIDEO Pâinea, mâncată sănătos. Combinația ideală care ajută la digestie, scade glicemia și colesterolul

VIDEO Pâinea, mâncată sănătos. Combinația ideală care ajută la digestie, scade glicemia și colesterolul

Dr. Mihail Pautov, un cunoscut medic în mediul online, a explicat într-o înregistrare video postată pe Facebook de ce este bine să consumăm pâine din făină integrală și nu din făină rafinată.

Medicul chirurg Mihail Pautov FOTO: Arhivă Personală/Facebook

Medicul chirurg Mihail Pautov atrage atenția într-o postare pe pagina sa de Facebook asupra faptului că pâine din făină rafinată nu este bună, însă recomandă consumul pâinii din făină integrală, despre care spune că este benefică pentru organism, are un indice glicemic scăzut, este bogată în fibte și vitamine.

„O perioadă am evitat să mănânc pâine ca înainte, pentru că, în mare, pâinea nu este bună. Există, totuși, câteva excepții. Dacă vrei să mănânci pâine sănătoasă, iată ce trebuie să faci. Asigură-te în primul rând că pâinea este din făină integrală de calitate, așa cum este această pâine, și nu din făină rafinată. Combină pâinea cu alte alimente. Eu dau cu unt, pun puțină sare și o combin cu un kefir. Această combinație îi scade și mai mult indicele glicemic, care deja este mai mic decât cel al pâinii din făină rafinată”, susține medicul Mihail Pautov, pe Facebook.

Potrivit medicului, pâinea din făină integrală este o sursă bună de fibre care poate ajuta la digestie și la controlul.

„Pâinea cu cereale integrale poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului bolilor de inimă, pentru că pe lângă miez, au și tărâțele din cereale integrate. Pâinea de cereale integrală este bogată, de asemenea, în nutrienți cum ar vitaminele B, fier și magneziu. În combinația de aici, o pâine bună și calitativă, și cu un kefir este un guilty pleasure, aproape sănătos! Consumați corect!”, încheie medicul Mihail Pautov.

Dr. Mihail Pautov este medic specialist chirurg și își desfășoară activitatea la Clinica de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni , Centru de Excelență în Medicina Translațională.

Medicul Mihai Pautov (35 de ani) este celebru și pe YouTube, având un număr mare de abonați, dar și pe rețelele de socializare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina