VIDEO Panică la Moscova?/Cel mai optimist analist militar al Kremlinului a devenit brusc îngrijorat/Armele „foarte periculoase” pe care le-ar fi primit Ucraina

VIDEO Panică la Moscova?/Cel mai optimist analist militar al Kremlinului a devenit brusc îngrijorat/Armele „foarte periculoase” pe care le-ar fi primit Ucraina

Igor Korotcenko, devenit analistul militar favorit al televiziunilor controlate de Kremlin după izbucnirea războiului din Ucraina, se declară îngrijorat de o nouă armă pe care ar fi primit-o forțele armate ucrainene.

Analistul militar Igor KorotcenkoFoto: Captura video

„Aș vrea să spun ceva referitor la dronele din Taiwan. Ei bine, Taiwanul a început practic un război de sabotaj împotriva Rusiei fiindcă acele drone sunt modificate într-o manieră țintită pentru a desfășura atacuri teroriste împotriva unor ținte precum instalații petroliere, depozite petroliere, anumite instalații critice”, afirmă Korotcenko.

El face referire la o informație apărută în presa poloneză potrivit căreia Taiwanul a donat Ucrainei 800 de drone prin intermediul Poloniei. Dronele în cauză, modele Revolver 860 dezvoltate de compania taiwaneză Dronevision, sunt dotate cu 8 mortiere cu care pot trage asupra țintelor inamice. Informația nu a fost confirmată oficial.

„Știți, aceste lucruri minuscule ticăloase zboară deasupra, își aruncă bombele mici și cauzează o explozie. Ei (ucrainenii) vor avea aproape o mie din acestea! Știți, asta este foarte periculos!”, explică Korotcenko.

Analistul militar spune apoi că Rusia ar trebui să susțină eforturile Chinei de a „restaura ordinea politică și fizică asupra acelei insule”.

„Dar lăsați-mă să repet fiindcă în cazul de față... ei încurajează practic Ucraina să lanseze atacuri teroriste împotriva Rusiei. Fiindcă i-am văzut deja încercând, folosind drone primitive, să desfășoare acte de sabotaj, anumite acte de terorism. Iar acum, din păcate, dacă toate (dronele) ajung în Ucraina capabilitățile lor vor crește semnificativ”, susține analistul rus.

Cine este Igor Korotcenko

Korotcenko a devenit analistul militar favorit al televiziunilor rusești după ce mai devreme în cursul „operațiunii militare speciale” ordonate de Vladimir Putin pe 24 februarie alți analiști invitați în platouri au prezentat luptele într-o lumină nu tocmai favorabilă pentru Kremlin.

Igor Korotcenko în schimb, pe lângă evaluările sale mereu pozitive despre evoluția luptelor, se lansează și în speculații geopolitice, el fiind cel care la sfârșitul lunii iulie afirma în direct că Ungaria va trebui să decidă „în câteva luni” dacă dorește să anexeze teritoriile ucrainene în care locuiesc etnici maghiari.

Tot Korotcenko este cel care, mai devreme în cursul lunii august, a „dezvăluit” planul ucrainean de a ataca Podul Crimeii, afirmând că acesta este planificat de fapt de ministerul britanic al Apărării.

„Există informații care sugerează că un plan este redactat acum sub conducerea lui Ben Wallace (n.r. ministrul britanic al Apărării) de a lovi Podul Crimeii. Lăsați-mă să subliniez asta: un oficial înalt al guvernului britanic, ministrul Apărării Ben Wallace, o operațiune de a lovi Podul Crimeii este elaborată sub conducerea sa”, susține Korotcenko.

După un long monolog în care a prezentat presupusele detalii ale planului, fără a preciza sursa informațiilor, el l-a comparat pe ministrul Ben Wallace cu Osama bin Laden, spunând că forțele armate britanice pregătesc acte de terorism internațional sub conducerea sa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...