VIDEO „Păpuşa de fier” a lui Putin, debusolată: De ce am crezut că Zelenski va fugi şi NATO nu va ajuta?

VIDEO „Păpuşa de fier” a lui Putin, debusolată: De ce am crezut că Zelenski va fugi şi NATO nu va ajuta?

Păpuşa de fier a lui Putin, debusolată în privinţa invaziei: De ce am crezut că Zelenski va fugi şi NATO nu va ajuta?

Controversata prezentatoare de televiziune Olga Skabeeva, supranumită “Păpuşa de fier a lui Putin”, s-a alăturat listei de propagandişti ai Kremlinului pentru a pune sub semnul întrebării “operaţiunea militară specială” lansată de Rusia în Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

“Problema este că noi suntem cu adevărat într-un război cu NATO. Acesta nu este un secret nici pentru noi şi nici pentru Ucraina sau NATO. Dar de ce nu ne-am pregătit pentru această evoluţie a evenimentelor, când am demarat acţiunile noastre militare? Aceasta este principala întrebare.

Bineînţeles, înţelegem că livrările sunt masive. Bineînţeles, vedem că NATO este determinată, dar de ce a fost aceasta o surpriză pentru noi la un moment dat? De ce am crezut că Zelenski va fugi şi NATO nu va ajuta? Este o întrebare deschisă”, a precizat “Păpuşa de fier” în timpul unei emisiuni transmise în direct.

Aparent, Skabeeva încearcă să pregătească telespectatorii canalului de televiziune Rusia-1 pentru o posibilă înfrângere a trupelor conduse de generalul Serghei Surovikin în regiunea Herson, unde trupele de ocupaţie au început să evacueze civilii pe fondul ameninţării unei ofensive puternice a trupelor ucrainene.

“Înţelegem că situaţia este dificilă în Herson. Care este sursa principalelor noastre îngrijorări? Avem informaţii despre forţele ucrainene care s-au strâns ca un pumn acolo? Câţi soldaţi ucraineni sunt, ce tipuri de echipamente au? Pentru ce ar trebui să ne pregătim, ce ar trebui să anticipăm? De ce am decis să scoatem civilii de acolo?”, îl întreabă Skabeeva pe Alexander Koţ, jurnalist la Komsomolskaia Pravda.

Jurnalista americană Julia Davis, care a postat pe pagina sa de Twitter segmentul din emisiunea găzduită de Skabeeva, a precizat următoarele:

“Între timp, în Rusia: furia şi dezamăgirea umplu studioul, în timp ce telespectatorii sunt pregătiţi pentru pierderea Hersonului şi a altor teritorii. Gazda Olga Skabeeva se întreabă cu amărăciune de ce Rusia a greşit atât de mult la început, crezând că Zelenski va fugi şi NATO nu va ajuta”.

Dacă în urmă cu câteva luni, astfel de remarci din partea propagandiştilor pro-Kremlin ar fi fost inexistente, situaţia este diferită acum, după numeroasele înfrângeri suferite de ruşi în Ucraina.

Reamintim că, săptămâna trecută, Vladimir Soloviov, unul dintre propagandiştii favoriţi ai Kremlinului, s-a întrebat, într-o emisiune transmisă în direct, dacă, în lumina înfrângerilor suferite de trupele ruse în Ucraina, a fost o idee bună invadarea ţării vecine. Totodată, Soloviov a promovat naraţiunea Moscovei că trupele NATO se află deja în Ucraina şi că, de fapt, Rusia ar lupta împotriva alianţei militare occidentale.

“Acum să vorbim despre problema raţionalităţii. Aceasta este probabil cea mai interesantă chestiune. În curând se vor împlini aproape opt luni de la începerea operaţiunii şi... Ei bine, este clar că nu mai e deloc o operaţiune militară specială, este clar că luptăm cu NATO.

Mai mult, întregul format NATO este prezent acolo [în Ucraina – n.r.]. Luptătorii săi sunt prezenţi acolo, la fel ca toată lumea. Nici măcar nu vorbesc despre echipamente, informaţii... totul este acolo. Dar am fi putut să nu începem [operaţiunea militară specială – n.r.] pe 24 februarie, acum că am văzut tot ce s-a întâmplat?”, a susţinut Soloviov.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...