VIDEO Parlament - învestitură Guvern/Târziu (AUR): Acest Cabinet va cădea la vot; preşedintele să găsească o soluţie de guvern viabil

VIDEO Parlament - învestitură Guvern/Târziu (AUR): Acest Cabinet va cădea la vot; preşedintele să găsească o soluţie de guvern viabil

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedintele AUR, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, că Executivul Cioloş nu îndeplineşte criteriile pentru a obţine votul de învestitură şi i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să găsească o soluţie pentru instalarea unui guvern valabil şi viabil, pentru a nu se merge mai departe cu procesul de suspendare a lui din funcţie.

 "Pentru ca un guvern să obţină votul de învestitură, trebuie îndeplinite, în opinia noastră, trei criterii foarte importante. Primul - ca premierul desemnat să prezinte încredere pentru o majoritate parlamentară solidă. Al doilea - ca programul prezentat să fie acceptat de o majoritate parlamentară şi al treilea - ca miniştrii propuşi pe funcţiile lor să fie acceptaţi, consideraţi potriviţi de către o majoritate parlamentară. În această ordine şi pornind cu primul dintre ele, dacă acesta nu este îndeplinit, nu mai avem de ce să mergem la celelalte două. (...) Faptul că preşedintele Klaus Iohannis a găsit de cuviinţă să propună premier pe domnul Dacian Cioloş, care nu întruneşte încrederea majorităţii parlamentare, şi ştiind foarte bine acest lucru domnul preşedinte, ne face să credem că a făcut deliberat un pas neconstituţional, care poate să îi atragă suspendarea din funcţie şi demiterea prin referendum", a afirmat Claudiu Târziu, în şedinţa în care se solicită votul de învestitură pentru Cabinetul Cioloş.

El a adăugat că, după ce acest Cabinet propus "va cădea inevitabil la vot", speră ca preşedintele Klaus Iohannis "să găsească, aşa cum îl obligă Legea fundamentală a statului, o soluţie pentru instalarea unui guvern valabil şi viabil".

"Altfel, ne va obliga să mergem şi noi mai departe cu procesul de suspendare", a conchis copreşedintele AUR. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...