VIDEO Parlamentare2020/ Mituleţu-Buică (AEP): Toţi competitorii şi cetăţenii să respecte, în campania electorală, regulile de protecţie stabilite

VIDEO Parlamentare2020/ Mituleţu-Buică (AEP): Toţi competitorii şi cetăţenii să respecte, în campania electorală, regulile de protecţie stabilite

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Florin Constantin Mituleţu-Buică, afirmă că alegerile parlamentare se pot ţine în condiţii de siguranţă, el precizând că au fost stabilite pentru campania electorală reguli de protecţie fizică şi sanitară şi toţi competitorii electorali, cetăţenii trebuie să le respecte.

"Din punctul meu de vedere, alegerile se pot ţine în condiţii de siguranţă. Au fost stabilite regulile pentru campania electorală, de protecţie fizică şi sanitară, regulile pentru întâlnirile electorale. La fel ca la alegerile locale, vom stabili, în perioada următoare, şi procedurile pentru ziua votării, astfel încât să se respecte din nou aceste măsuri în starea de alertă, în plină pandemie. Începe campania electorală şi rugămintea noastră, a tuturor autorităţilor, este către toţi competitorii electorali şi către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie fizică şi de protecţie sanitară stabilite de autorităţi, astfel încât toate întâlnirile electorale să fie în condiţii de siguranţă pentru ambii participanţi, pentru competitorii electorali şi pentru cetăţeni şi, după acest proces electoral, să nu ducem la creşterea numărului de cazuri de COVID-19", a declarat, pentru AGERPRES, Mituleţu-Buică.

El a menţionat că au fost stabilite, prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi al Afacerilor Interne, cu avizul AEP, regulile pentru campania electorală şi, din punct de vedere fizic, totul ţine acum de participanţii la procesul electoral.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă