VIDEO Parlamentare2020/ Orban: În localităţile carantinate, cetăţenii se vor putea deplasa să îşi exercite dreptul de vot

VIDEO Parlamentare2020/ Orban: În localităţile carantinate, cetăţenii se vor putea deplasa să îşi exercite dreptul de vot

În localităţile carantinate, cetăţenii se vor putea deplasa să îşi exercite dreptul de vot, a declarat vineri premierul Ludovic Orban.

"Trebuie făcută o diferenţă între localitate carantinată şi persoane care se află, prin decizii, în carantină. În localităţile carantinate, cetăţenii se vor putea deplasa să îşi exercite dreptul de vot, liber, fără niciun fel de restricţii şi fără să trebuiască să dea o declaraţie că se duc la vot. Se ştie că e ziua votului şi e normală deplasarea cetăţenilor până la secţiile de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot", a precizat premierul, la finalul unui eveniment care a avut loc la Ministerul Transporturilor.



El a adăugat că, în ceea ce priveşte persoanele care se află în carantină dispusă prin decizia direcţiilor de sănătate publică, acestea îşi vor putea exercita dreptul de vot cu urna mobilă specială, la cerere.

"Şi îi rog să transmită cerere către birourile electorale ale secţiilor de votare pentru a se putea deplasa urna mobilă pentru toţi cetăţenii care se află în izolare/ carantinare. Noi am permis şi BEC a dat o decizie foarte clară în acest sens - oricine se află în izolare la domiciliu are dreptul de a-şi exercita votul şi i se va acorda acest drept prin deplasarea urnei mobile la cerere către ei", a explicat Orban.

Premierul a amintit că, potrivit legii, un cetăţean poate să voteze în circumscripţie, judeţ sau municipiul Bucureşti, iar dacă este carantinat în alt judeţ nu poate să voteze, pentru că votul s-ar cuantifica într-o altă circumscripţie electorală.

"Dacă persoana este carantinată într-o altă localitate din cadrul circumscripţiei electorale - judeţ, respectiv municipiul Bucureşti - poate să voteze, pentru că votează în cadrul circumscripţiei", a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...