VIDEO Pe scurt: Rușii atacă Rusia/Situație fără precedent în regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina

VIDEO Pe scurt: Rușii atacă Rusia/Situație fără precedent în regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina

Pe scurt: Rușii atacă Rusia/Situație fără precedent în regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina.

Astfel, pe 22 mai, Corpul de Voluntari Rusi și Legiunea Libertatea Rusiei au anunțat că au trecut granița și că „eliberează” așezările din regiunea Belgorod de actualele autorități ruse: au început cu satele Kozinka și Gora-Podol – dar vor „eliberarea” întregii Rusii.

Guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia a declarat că un „grup de sabotaj” ucrainean a intrat pe teritoriul Rusiei în districtul Graivoron de la granița cu Ucraina și este respins.

Dar publicația ucraineană Hromadske a citat informațiile militare ucrainene spunând că două grupuri armate de opoziție rusă, Legiunea Libertatea Rusiei și Corpul Voluntar al Rusiei (RVC), ambele formate din cetățeni ruși, au efectuat atacul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a fost informat și că se lucrează pentru a-i alunga pe „sabotori”, a informat agenția de presă de stat RIA Novosti.

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat pe Telegram că armata rusă, grănicerii, gărzile prezidențiale și serviciul de securitate FSB au fost implicați în operațiune. El a spus că cel puțin opt persoane au fost rănite și trei case și o clădire administrativă avariate.

Canalul de Telegram Baza, care are legături cu serviciile de securitate ale Rusiei, a declarat că există indicii de lupte în trei așezări de-a lungul drumului principal care duce în Rusia.

Canalul Telegram „Open Belgorod” a spus că curentul și apa au fost întrerupte în mai multe sate.

Au fost introduse „măsuri de urgență împotriva terorismului”

Reuters nu a putut verifica informațiile, când au încetat să mai apară după ce Gladkov a impus un regim special care permite autorităților să restrângă circulația și comunicațiile.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul Belgorodului, a anunțat pe Telegram că a introdus măsuri de urgență împotriva terorismului, relatează The Guardian.

„Pentru a asigura siguranța cetățenilor din Regiunea Belgorod, astăzi a fost introdus regimul juridic al operațiunii de combatere a terorismului, care stabilește măsuri speciale și restricții temporare. Începând cu verificarea documentelor care dovedesc identitatea acestora și terminând cu suspendarea activităților industriilor și organizațiilor periculoase care utilizează substanțe explozive, radioactive, periculoase din punct de vedere chimic și biologic.

Imagini cu evacuările din Belgorod

Anton Gherascenko a distribuit pe Twitter imagini despre care spune că sunt locuitori din Belgorod, Rusia, care ar fi fugit după ce presupuși „voluntari ruși” și-au început operațiunile în regiunea Belgorod, imagini care ar fi fost publicate de canalele rusești de Telegram.

Blindate capturate în Belgorod

Imagini de pe rețelele de socializare ar arăta un membru al Corpului Voluntar al Rusiei după ce ar fi capturat de asemenea un blindat în Kozinka.

Alte imagini distribuite pe Twitter arată un tanc rusesc care acum acum ar avea arborat steagul Ucrainei și s-a ar afla în Belgorod.

Luptele au izbucnit de-a lungul graniței Rusiei cu Ucraina, după ce forțe care se descriu ca partizane ruse au lansat un atac transfrontalier și au susținut că au „eliberat” o așezare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...