VIDEO Peste 500 de soldați ruși au fost uciși într-o ambuscadă ucraineană la Makiyivka

VIDEO Peste 500 de soldați ruși au fost uciși într-o ambuscadă ucraineană la Makiyivka

O filmare realizata din masina, arata un foarte lung sir de morminte proaspat sapate peste care se afla coroane si steaguri ale Rusiei. Filmarea a fost realizata in Luhansk.

Publicatia rusa de stiri Verstka, citata de Pravda Ucraina , a auntat ca un batalion de recruti rusi din regiunea Voronej (Rusia) a fost distrus langa satul Makiyivka, districtul Svatove, regiunea Luhansk, de o lovitura ucraineana. Sute de militari rusi au fost ucisi.

Unul dintre supravietuitori, soldatul rus Aledei Agafonov, a povestit pentru Verstka despre pierderile suferite in urma unui atac ucrainean pe linia de contact in apropiere de Makiivka, in regiunea Luhansk. Potrivit soldatului, numarul ocupantilor ucisi ar putea depasi 500.

Potrivit lui Agafonov, comandantul batalionului de recruti, care au fost instruiti in unitatea militara 2079, a promis ca soldatii vor fi adusi la Svatove, unde se vor alatura „apararii teritoriale” la 15 kilometri de linia frontului. Cu toate acestea, in noaptea de 2 noiembrie, intregul batalion a fost dus la linia de contact si i s-a ordonat sa mentina linia de aparare.

„Am fost aruncati in padure si ni s-a ordonat sa sapam transee; aveam doar trei lopeti pentru tot batalionul si nu exista niciun fel de sprijin. Am sapat cat am putut de bine, iar dimineata a inceput atacul [ucrainean]. [Fortele ucrainene au folosit] artilerie, Grad MLRS, mortiere si elicoptere.

Cand a inceput totul, ofiterii au fugit imediat. Intre atacuri, am incercat sa ne adapostim, dar elicopterele ne-au reperat imediat si pur si simplu ne-au ciuruit. Din 570 de persoane, 29 au reusit sa supravietuiasca, alte 12 au fost ranite, iar restul sunt toti morti”, a relatat Agafonov.

Agafonov a mai adaugat ca, inainte de acest incident, cel putin un alt batalion de recruti a fost distrus in aceeasi pozitie.

„Cand fugeam, nu am vazut niciun ofiter; cand ne retrageam, am vazut ca doar soldatii aflati sub contract, voluntarii (pro-rusii din zona Luhansk) se aflau pe linia a treia, iar recrutii erau direct pe linia intai”, a spus el.

Potrivit lui Agafonov, recruti din toata Rusia sunt adusi in zona Svatove pentru a inchide golurile din aparare. In Svatove, unde supravietuitorii batalionului lui Agafonov s-au retras dupa atacul ucrainean, exista „grupuri de 2 pana la 5 persoane” din alte batalioane distruse care „ratacesc” pe acolo. El a declarat ca fortele ucrainene au curatat intregul teritoriu unde au luptat recrutii.

Zlata, sotia unui alt soldat, a confirmat pentru Verstka ca sute de soldati au fost ucisi. „Bineinteles, mai mult de jumatate dintre ei au murit”, a spus ea.

Informatiile culese de Verstka au fost confirmate si de Liudmila Chernykh, sotia unui alt mobilizat, care a reusit sa supravietuiasca.

„El [sotul meu] m-a sunat dimineata de pe numarul altcuiva si mi-a spus ce s-a intamplat, ca au fost lasati sa sape linia de aparare, au fost atacati cu mortiere si au reusit cumva sa ajunga de la Krasnodon la Svatove, unde se ascund. Acum le este frica sa mearga oriunde, le este frica chiar si sa mearga la punctele de control. Comandantii lor i-au abandonat, iar ei nu stiu ce sa faca, ci doar cer ajutor”, a declarat Chernykh.

La 5 noiembrie, rudele mai multor recruti aflati in Ucraina au organizat un protest in apropierea cladirii Procuraturii din Voronej, cerand sa li se spuna adevarul despre soarta membrilor familiilor lor.

„Ei [autoritatile] ne spun ca fiii nostri sunt teferi si nevatamati si chiar isi indeplinesc indatoririle militare. Cum naiba pot fi in siguranta si sanatosi cand toti au fost ucisi acolo?”, a intrebat Oksana Kholodova, mama soldatului Andrei Kholodov.

Anna, sotia unui alt recrutat, a declarat pentru Verstka ca recrutii supravietuitori cer sa fie trimisi acasa. „Sunt bombardati acolo. Nu sunt ofiteri, nu este nimeni acolo… Au fost lasati ca niste pisicute, fara pregatire sau altceva. Iar eu si sotul meu avem o fiica, are doar 18 luni”, a spus Anna, potrivit aktual24.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante