VIDEO Peste un milion de oameni în stradă la Londra! Se cere un nou refendum. Primarul Londrei: Brexitul este o mizerie totală

VIDEO Peste un milion de oameni în stradă la Londra! Se cere un nou refendum. Primarul Londrei: Brexitul este o mizerie totală

Peste un milion de oameni în stradă la Londra! Se cere un nou refendum. Primarul Londrei: Brexitul este o mizerie totală. Un milion de persoane, care sunt impotriva retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana, s-au adunat sambata pe strazile Londrei si cer un nou referendum. Organizatorii spun ca este una dintre cele mai mari manifestatii din istoria britanica.

Manifestantii au pancarte pe care scrie "Fericiti in UE", "Toata UE are nevoie de dragoste", "Iubim UE", "Cerem votul poporului", "Alegerea noastra, viitorul nostru".

 

18:15 - Si Nicola Sturgeon, premierul Scotiei, vrea un nou referendum pe tema Brexitului: "Premierul Marii Britanii si guvernul s-au dovedit incapabili si aplice rezultatul votului din 2016. Este nevoie de un nou referendum".

17:42 - Primarul Londrei s-a adresat multimii, afirmand ca Brexitul este o mizerie totala. "Indiferent cum ati votat la referendum, sunt sigur ca sunteti de acord cu mine: Brexitul este o mizerie totala. Poporul britanic nu a votat pentru un Brexit fara acord. Este timpul ca noi sa avem ultimul cuvant", a spus Sadiq Khan.

Marșul pentru un nou referendum vine în contextul în care liderii UE au acceptat o scurtă amânare a Brexit-ului care ar fi trebuit să aibă loc săptămâna viitoare, pe 29 martie, și în contextul în care incapacitatea premierului Theresa May de a obține votul Parlamentului britanic asupra acordului negociat în noiembrie îi șubrezește poziția.

Demonstranții poartă pancarte pe care scrie ”Cerem votul poporului” (We demand people’s vote) ”Cel mai bun acord este niciun Brexit” ("the best deal is no Brexit" ) sau ”UE nu renunțăm la tine” ("Never gonna give EU up).

De asemenea, o petiție prin care se cere anularea Brexit a fost semnată de 4 milioane de britanici.

---
Vineri, May a sugerat că ar putea să nu mai ceară votul Parlamentului săptămâna viitoare, strategia sa privind Brexitul fiind incertă. The Time și The Daily Telegraph au relatat că presiunile politice sunt tot mai puternice, tot mai mulți cerându-i demisia.

”Trebuie să plece și avem nevoie de un premier interimar care e capabil să pună țara pe primul loc (...) și să se întoarcă la popor. De asta mărșăluim astăzi”, spun contestatarii premierului, potrivit Reuters.

În timp ce țara și politicienii sunt divizați cu privire la Brexit, cei mai mulți sunt de acord că, din punct de vedere strategic, aceasta este cea mai grea decizie pe care trebuie să o ia Regatul Unit de la al doilea Război Mondial.

Liderii UE au decis să acorde o amânare a Brexit-ului până la 22 mai, în cazul în care Parlamentul de la Londra votează săptămâna viitoare acordul lui May. În caz contrar, Brexit-ul va fi amânat doar până la 12 aprilie.






Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa