VIDEO Picu, președintele ANOFM: Pentru aprilie, ne așteptăm să fie depuse cereri de șomaj tehnic pentru un milion de angajați

VIDEO Picu, președintele ANOFM: Pentru aprilie, ne așteptăm să fie depuse cereri de șomaj tehnic pentru un milion de angajați

Victor Picu, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a declarat la Digi24 că se estimează că pentru luna aprilie vor fi depuse cereri de șomaj tehnic pentru un milion de angajați.

Pentru 570.000 de salariați au fost depuse cereri pentru șomaj tehnic pentru martie, a spus Picu. Pentru 320.000 au fost făcute plățile înainte de Paște, pentru restul urmând să fie finalizate plățile luna aceasta.

"În mai, pentru aprilie, ne așteptăm să fie depuse cereri pentru un milion de angajați", a spus șeful ANOFM.

 Pentru perioada 1 - 15 mai vor fi două săptămâni de șomaj tehnic, de asemenea, iar pentru perioada ulterioară se vor lua măsuri de revenire în activitate, la care Ministerul Muncii și Guvernul lucrează în prezent, a declarat Picu.

"Ministerul Muncii va veni în ajutorul celor care vor reintra în câmpul muncii. După 1 mai vom ști care sunt firmele care își vor putea reveni. Din semnalele noastre, foarte mulți angajatori vor să reînceapă activitatea și să își păstreze angajații", potrivit lui Victor Picu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria