VIDEO „Pilotul lui Dragnea”, arestat, alături de soție, pentru că a țepuit o firmă americană cu peste șapte sute de mii de dolari

VIDEO „Pilotul lui Dragnea”, arestat, alături de soție, pentru că a țepuit o firmă americană cu peste șapte sute de mii de dolari

Constantin Apăvăloaie, unul dintre cei mai experimentați piloți de elicopter din România, a fost arestat preventiv alături de soție și cele două fiice într-un dosar de înșelăciune în care victimă a fost o firmă americană, dar și peste 200 de cetățeni americani. Apăvăloaie și-a oferit serviciile de pilot inclusiv unor cunoscuți oameni politici, printre care Liviu Dragnea, relatează ziare.com .

Tribunalul Brașov a decis, miercuri, arestarea preventivă a pilotului Constantin Apăvăloaie, pentru o perioadă de 30 de zile. În arest, alături de el, au mers și Mihaela Apăvăloaie, Alexandra Apăvăloaie și Adriana Apăvăloaie, soția pilotului, respectiv fiicele acestuia.

”admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: APĂVĂLOAIE MIHAELA, APĂVĂLOAIE ALEXANDRA, APĂVĂLOAIE ADRIANA, APĂVĂLOAIE CONSTANTIN, pentru 30 zile începând cu data de 12.10.2022 şi până la data de 10.11.2022. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. În baza art.275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu, astăzi, 12.10.2022, ora 14:15”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Familia Apăvăloaie este acuzată că ar fi țepuit o firmă americană cu suma de 750.000 de dolari. Conform unui comunicat remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, compania română, vizată acum de anchetă, a promis că face un zbor dus-întors pe ruta New York – Kazahstan, în datele de 15 și 17 august și ar fi trebuit să transporte 250 de pasageri americani. Dar, după ce au încasat banii, inculpații nu au mai prestat serviciul contractat. Păgubită în caz ar fi o companie americană.

„În cauză se efectuează urmărirea penală şi au fost luate măsuri asiguratorii faţă de una dintre persoanele fizice şi faţă de persoana juridică română cercetate pentru infracţiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (săvârşită împotriva unei companii americane) şi spălarea banilor, respectiv faţă de celelalte 3 persoane fizice cercetate pentru infracţiunea de spălarea banilor”, a informat prim-procurorul Claudiu Sandu.

Constantin Apăvăloaie este, așa cum arătam anterior, unul dintre cei mai experimentați piloți de elicopter din România. În urmă cu șase ani era declarat erou după o intervenție extreme de riscantă în Piatra Craiului, pentru salvarea unei turiste care căzuse în prăpastie. Pilotul român a fost atunci lăudat în presa internațională.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...