VIDEO „Poarta Iadului” s-a deschis lângă o stațiune de schi din Rusia

VIDEO „Poarta Iadului” s-a deschis lângă o stațiune de schi din Rusia

Un crater de peste 30 de metri adâncime a apărut luni dimineața în satul Stary Sheregesh, regiunea Kemerovo din Siberia, pe teritoriul unei mine de fier deținute de miliardarul Roman Abramovici, conform publicației Tolk .

Craterul imens s-a format într-o grădină Foto: Captură video Telegram

Craterul de 60 de metri lățime a apărut într-o grădină de pe strada Pervomaiskaya, (aflată la marginea satului), unde se află mina Evraz, deținută de Roman Abramovici .

Potrivit administrației regiunii Tashtagol , nicio persoană nu a fost rănită, iar drumurile și casele nu ar fi fost fost avariate. Un drum principal din regiune a fost blocat, traficul fiind deviat.

Conform Tolk, localnicii s-au plâns că așa-numitul „portal spre iad” a fost deschis în timpul lucrărilor la mina de fier.

"Grădina cuiva s-a prăbușit. Oamenii nu mai locuiesc aici de mult timp", potrivit unui martor ocular.

Un clip filmat de la nivelul solului arată cum mașinile continuă să treacă pe lângă ea în urma prăbușirii. O casă se clatină chiar pe margine în timp ce este aproape înghițită de crater.

De altfel, prăbușirea ar fi fost previzibilă de mult timp, încă din 2019 mai multe case din sat, care intrau în zona de risc, au fost strămutate.

Sursa citată notează că pe 22 noiembrie, o instanță din Rusia ar fi suspendat munca în mină pentru 15 zile după ce s-au constat mai multe nereguli care puneau în pericol viața și siguranță oamenilor.

Regiunea produce 60% din cărbunele Rusiei și 14% din oțel și produse laminate.

Prăbușirea a avut loc după ce compania a anunțat că va face o investiție majoră în mină.

Potrivit Kommersant, care citează administrația locală, Evraz intenționează să astupe craterul pentru a nu strica aspectul satului, având în vedere că în regiune se află și o populară stațiune de ski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”