VIDEO Poate cel mai „cool” soldat ucrainean!/A scăpat, săracul, dintre două drone rusești, dar tot „beton” a rămas!

VIDEO Poate cel mai „cool” soldat ucrainean!/A scăpat, săracul, dintre două drone rusești, dar tot „beton” a rămas!

Un soldat ucrainean a publicat un mesaj video în care a povestit cum s-au desfășurat luptele duse de unitatea sa în sudul Ucrainei împotriva forțelor rusești de invazie din Herson.

Soldatul ucrainean povesteste cum a decurs unul dintre atacurile din HersnoFoto: Captura video

„Așadar, prieteni, astăzi am făcut un asalt, acum sunt într-un adăpost, asaltul a fost în stilul operațiunii de asaltare a Rjevului, nu voi intra în detalii dar, pe scurt, am atacat cu tancuri pe un câmp în linii de luptă, am atacat împreună pozițiile lor”, afirmă militarul ucrainean.

Ukrainian soldier describes how the first day of the counteroffensive in the Kherson region looked like from his perspective.

He says that his unit made good progress but that not everything worked like clockwork.

Naturally, full OpSec on the info. pic.twitter.com/WAZcXPn1Xf

— Visegrád 24 (@visegrad24) August 30, 2022

Acesta povestește că a suferit o contuzie după ce rușii au lansat „ceva rahat” dintr-o dronă și că aeronavele fără pilot ale forțelor armate ruse au ajuns pe câmpul de luptă într-o jumătate de oră, cam cât le-a luat soldaților ucraineni să avanseze până la jumătatea distanței față de pozițiile apărătorilor ruși.

„Una dintre ele (bombe) a căzut la în jur de 3 metri de mine, alta la o distanță de poate 5 metri, din fericire nu m-a lovit”, afirmă soldatul Kievului, precizând totuși că a suferit o contuzie serioasă.

„Luptătorii au fost șocați că sunt întreg. Apoi au tras tancurile, artileria, mortierele, în general a fost greu dar ai noștri le-au dat o bătaie bună”, spune el.

Problemele identificate de soldatul ucrainean în atacul la care a luat parte

Acesta spune că „lucrul rău este că nu am avut comunicații bune, nu am avut o coordonare bună, a fost practic singura problemă”. Dar militarul mai menționează apoi o problemă ce însă nu ține de organizarea forțelor armate ucrainene, relatând că soldații au fost nevoiți să avanseze printr-un câmp minat de invadatorii ruși.

„A fost în stilul filmului 'Batalionul Penal'”, glumește soldatul, înainte de a spune că „este bine, trebuie să ne eliberăm Ucraina, toate vor fi bine, vom câștiga”.

Acesta își încheie mesajul cu tradiționalul „Slavă Ucrainei!”.

Forțele ucrainene au declanșat luni un atac în regiunea Herson din sudul țării, o hartă a luptelor publicată marți de jurnaliștii de la Kiev arătând că aceasta este o contraofensivă de amploare, de-a lungul întregii linii a frontului.

Biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat luni că „lupte intense” se dau în „aproape întreaga” regiune Herson care este ocupată de ruși încă de la începutul invaziei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina