VIDEO Ponta, dezvăluiri ISTORICE despre Dragnea. Amănunte CUTREMURĂTOARE!

VIDEO Ponta, dezvăluiri ISTORICE despre Dragnea. Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Ponta, dezvăluiri incendiare despre Dragnea. Dragnea este cel care a negociat cu Băsescu celebrul Acord de Coabitare! Prin intermediul consilierului prezidențial Iulian Chifu! Ponta susţine că a refuzat vehement să-l numească pe Dragnea drept ministru de Interne la momentul formării Guvernului USL, deşi acesta din urmă a insistat în repetate rânduri asupra numirii sale. "Are o obsesie", spune Ponta. Ponta: „Noi știam faptul că Liviu Dragnea avea niște oameni în DNA. Liviu Dragnea avea o legătură cu Papici, procurorul de caz în Dosarul Referendumul. Dar înțelegerile lui Dragnea nu au contat, pentru că procurorii au vrut să-i organizeze flagrant în Ministerul Dezvoltării. În locul lui Dragnea au picat Vali Preda și un om din DNA.”

 

Victor Ponta face noi acuzații: Dragnea este omul unui grup de interese Israel-Ungaria şi probabil Rusia care îl finanţează ca să le dea tot

Fostul premier Victor Ponta susţine că Liviu Dragnea este omul unui grup de interese Israel-Ungaria şi probabil Rusia, care îl finanţează - inclusiv consultanţii, vizitele externe - şi care va primi tot gazul din Marea Neagră, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Transgaz.

 „Dragnea acum e prins de o maşinărie, de un grup de interese şi din România şi din afară, în special Israel, Ungaria. E prins de un grup de oameni care vor să facă bani mulţi în România. E omul lor, l-au prins total, care îi plătesc vizitele în America, care îi aduc consultanţii, care îi aduc chestia cu Fondul Suveran care trebuie să ne ia tot, care l-au convins pe Dragnea o chestie incredibilă - să semnezi deja că tot gazul din Marea Neagră îl dă la două firme ungureşti care de fapt sunt Israel-Budapesta şi or fi probabil şi Moscova”, a afirmat Victor Ponta.

Fostul premier a susţinut că „fluxul este aşa: Israel-Budapesta-Moscova, cu centrul la Liviu Dragnea”.

Victor Ponta a dezvăluit două momente în care a negociat cu Liviu Dragnea, în anul 2016.

”Se eliberase funcția de președinte al Camerei, după ce plecase Vali Zgonea. Dragnea m-a chemat și mi-a zis dacă vreau să preiau funcția și să ajut PSD-ul în campanie. Nu vă spun că Daciana când a auzit că iar mă întorc la Dragnea, mai avea puțin și pleca de acasă. Așa sunt femeile, de multe ori sunt mai inteligente decât noi. Eu i-am spus lui Dragnea că dacă iau funcția asta, o iau pentru șase luni, că nu e visul meu să fiu președinte la Cameră.

 A început campania și am plecat în prima zi de campanie electorală la Slatina, la domnul Paul Stănescu. A zis Stănescu că este alături de noi Liviu Dragnea și aplauzele au fost slabe, iar când m-am prezentat pe mine s-a ridicat lumea în picioare, m-au pupat. Dragnea a stat doar 10 minute și a plecat. Cred că s-a enervat, pentru că apoi nu a mai mers alături de mine în niciun oraș din țară.

După alegeri a zis Liviu Dragnea să facem alegeri pentru funcția de președinte al Camerei. Eu i-am zis: Liviu, păi nu am vorbit că eu voi prelua funcția? El mi-a zis: m-a chemat ambasadorul SUA și mi-a zis că nu poți să fi tu. I-am zis: băi, Liviu nu mă minți că ți-a zis ambasadorul. Nu mă enerva, că-l sun eu pe ambasador. Evident că nu-i zisese nimic ambasadorul.

Înainte să se organizeze alegerile la grup, la PSD s-a organizat un Comitet Executiv, în care doamnele lui Dragnea au spus că îl iubesc pe Victor Ponta, dar nu poate fi el președinte la Cameră. Până la urmă, Dragnea a zis să nu mai facem nicio numire și eu l-am zis că sunteți penibili, adică nu mai numim pe nimeni doar ca să nu fie Ponta. M-am retras eu și l-au pus interimar pe Florin Iordache. Liviu Dragnea își păstra funcția pentru el”, a declarat Victor Ponta.

Ulterior, Victor Ponta relatează cum a fost redactat și programul de guvernare al PSD, din 2016.

”Am avut o discuție cu Dragnea la mine acasă, în octombrie. Mi-a cerut să mă implic în campanie, să lucrez la programul de guvernare, să fie bine, să fim din nou o echipă.

N-am prea lucrat la programul de guvernare. La programul de guvernare a lucrat Darius Vâlcov. Eu am citit programul de guvernare după, împreună cu domnul Teodorovici și ne amuzam că dacă aplicăm toate prostiile alea ajungem ca în Venezuela (...) Nu aplică nici Teodorovici programul ăsta de guvernare, că el face altele, nu șmecheriile alea de acolo”

Ponta a vorbit, în cadrul interviului, despre episodul "Colectiv", accident care a condus, de altfel, la plecarea sa din funcţia de prim-ministru.

"Eram în avion, deasupra oceanului Atlantic. A venit consilierul la mine şi mi-a zis „Şefu, s-a întâmplat ceva rău acasă. Un accident”. Gabi Oprea era la conducerea Guvernului. Am ajuns dimineaţa la Frankfurt sau la Munchen, nu mai ştiu. De la aeroport m-am dus direct la Guvern. "Nu ştim ce s-a întâmplat, era nebunie peste tot".

După care, apare domnul Iohannis care s-a dus să viziteze bolnavii. De când? Nu am vorbit cu el că l-am văzut îngrijind bolnavi, care nu e caracteristic pentru domnia sa, pentru că pleca în fiecare sâmbătă din Bucureşti.

Eu am discutat cu soţia şi cu mama mea, am zis că ajunge, că nu suport să aud oamenii cum strigă că sunt criminal. Cred că trebuie să fac ceva şi am luat decizia. Luni am decis, marţi am fost la Guvern, am vorbit cu 2-3 colaboratori ai mei şi seara l-am chemat pe Oprea acasă la mine: "Eu te anunţ că îmi dau demisia". Gabi a încercat să mă convingă că trebuie să rezistăm.

A doua zi dimineaţă am vorbit cu Liviu Dragnea, am trecut pe la el pe acasă. I-am spus "Mă duc la înmormântarea bunicii mele şi când mă întorc fac conferinţă de presă". Liviu s-a bucurat chiar, nu m-a oprit cu nimic. A zis aşa, părinteşte, "Da, cred că e bine." I-am zis "Ţine pentru tine, că sunt la înmormântare şi nu vreau să mă sune lumea". S-a dus la Parlament şi primul lucru pe care l-a zis a fost că îmi dau demisia.

(...)

Ştiu că l-am propus pe Duşa premier interimar şi Iohannis nu l-a acceptat şi l-a pus pe Sorin Cîmpeanu.  Am terminat povestea mandatului meu, de care sunt mândru, şi a marii mele supărări că de atunci, România nu a fost guvernată.", a povestit Victor Ponta.

 Victor Ponta spune că în 2015 a purtat discuții cu Liviu Dragnea pentru ca Rovana Plumb să preia conducerea partidului PSD și susține că nu și-a dat demisia pe Facebook.

„Miercuri, la ora 12 s-a depus moțiunea de cenzură, la ora 13 dl Iohannis a ieșit în presă să spună că trebuie să-mi dau demisia. M-am dus la dl Iohannis și i-am zis: cred că greșiți foarte tare, pentru că acest dosar este o înscenare și cât timp nu aveți mai multe date. Și i-am zis că nu-mi dau demisia. Sâmbătă, m-am întâlnit cu Liviu Dragnea, cu Tăriceanu, cu Gabi Oprea și Daniel Constantin și au zis: domne, nu cedăm. Ne ducem la moțiune de cenzură. (...) Gabi Oprea a fost corect. Nu m-a trădat. Guvernul a rezistat la moțiunea de cenzură, după care i-am chemat pe Liviu Dragnea și pe Rovana Plumb, când am fost în Turcia să mă operez, și am zis: Liviu, nu cred că pot să rămân cu un dosar penal și să rămân șef la PSD, pentru că se va spune că PSD este condus de un penal. Și i-am zis că vreau să plec. Eu o voiam pe Rovana. I-am zis lui Liviu: E cea mai bună, e femeie, nu are niciun dosar, ce zici? Da, dar nu-mi place de Rovana, hai să ne mai gândim până te întorci din Turcia. Când m-a întors din Turcia, minciuna aia că mi-am dat demisia pe Facebook, nu mi-am dat demisia pe Facebook. I-am trimis Rovanei. Ia demisia mea, convoacă BPN și după îi trimiți și lui Liviu. I-am dat în scris Rovanei.”, a dezvăluit Victor Ponta.

 Victor Ponta a dezvăluit, într-un interviu, că imediat după pierderea alegerilor prezidențiale a avut o discuție cu Iohannis, în care au convenit ca el să meargă mai departe ca premier. Ulterior, au început problemele cu dosarele pentru el și Liviu Dragnea.

”În seara alegerile prezidențiale am vrut să-mi dau demisia imediat. Am și plecat din țară câteva zile.

 După ce m-am întors, am vrut să am o discuție cu Klaus Iohannis, m-am văzut cu domnul Iohannis în primele zile din ianuarie, la Cotroceni. Eu i-am spus un lucru: am majoritate în Parlament, pot să guvernez în continuare. Aveți o problemă cu asta? A zis că nu și am început să discutăm despre ambasadori, despre alte probleme.

Am avut o relație normală cu domnul Iohannis, până când a venit Șova la mine să-mi spună că tot este chemat la DNA și mi-a spus că îl tot întreabă de mine. Am mers la SRI, la K2 să vorbesc cu domnul Maior și cu domnul Coldea. Eram acolo și domnul Coldea a chemat-o pe Laura Codruța Kovesi. Aceea a fost ultima mea discuție cu doamna Kovesi. I-am zis: doamna procuror-șef am înțeles că subordonații dumneavoastră cheamă senatori și deputați la DNA să spună de mine. Ea a spus că nu e adevărat, că e o greșeală, că se va interesa. Îmi era evident că mă minte, mă mai pricep și eu la oameni”, a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă i s-a părut că între Coldea și Kovesi era o relație de subordonare, Ponta a explicat cum a fost conversația. ”Impresia mea este că domnul Coldea a pus mâna pe telefon, a suna-o pe Kovesi și ea a venit imediat. Discuția a fost: Codruța vino, te rog, până aici”, a adăugat Ponta.

Ponta arată că momentul în care și-a dat seama că DNA și Iohannis își continuă jocurile a fost condamnarea lui Liviu Dragnea, în Dosarul Referendumul.

”A venit momentul condamnării lui Liviu Dragnea, moment în care mi-a fost evident faptul că ne-au mințit și că ei își continuau propriile jocuri. Eram la mine în birou, cu Liviu și cu alți oameni și urmăream la televizor. A venit condamnarea, Liviu era foarte, foarte supărat. El mi-a zis că vrea să plece, să își dea demisia și i-am zis că îl susțin în continuare. M-a rugat doar ca la Ministerul Dezvoltării să o pune pe Sevil Shhaideh și am acceptat. L-am întrebat ce facem la partid și mi-a zis să las funcția goală, că eu plec în Brazilia să-mi treacă supărarea și văd eu ce se mai întâmplă. Așa se scrie istoria, ca să înțelegem cine a plecat primul. Domnul Dragnea a plecat și eu am rămas”, a explicat fostul premier.

Victor Ponta a vorbit într-un interviu despre scenariile care au dus la candidatura sa la prezidenţiale. Ponta susţine că a refuzat vehement să candideze împotriva lui Crin Antonescu, însă au existat presiuni în acest sens după ce Iohannis l-a înlocuit pe listă pe Antonescu. Totul, susţine Ponta, a venit în urma insistenţelor lui Dragnea, care, spune el, se vedea şef la partid şi premier. Tot Ponta susţine însă că după ce a refuzat o posibilă numire a lui Dragnea ca premier, acesta din urmă a pus la punct un plan pentru a-l "sabota".  "Liviu Dragnea şi Sebi au apărut că vor candida în tandem la PSD. Era supărarea lui pe mine. Ghiţă era şi el supărat pe mine pentru că avea gânduri de măriri şi i-am zis că nu", a povestit Ponta.

 "Am discutat de lista de la europarlamentare: Asta e lista USL. A venit şi Klaus Iohannis la întâlnirea asta, la mine acasă, apropo. Au spus „Nu, noi vrem pe liste separate”. I-am spus "Ok, dar o să începem să ne batem".

A apărut apoi povestea cu numirea lui Iohannis în Guvern. Domnule Iohannis, unde vrei? Oriunde, dar să fiu vicepremier. Mie de la partid aşa mi s-a spus, că renunţ la primărie pentru un post de vicepremier". "Bine, dar vicepremier poţi să fii şi la sport". Am spus că nu mă duc în Parlament să schimb structura Guvernului pentru un om. Crin abia aştepta, a convocat şedinţă la PNL să rupă USL. I-am spus că facem ce vor ei, că e rău ce facem ,că e proiectul vieţii noastre. Nu nu nu. Îi intrase în minte că dacă va candida împotrivaa PSD, va avea şanse mai mari.

Eu m-am dus la partid şi le-am zis : "Stimaţi colegi, nu mai avem candidat la prezidenţiale". Bucurie mare. Liviu s-a bucurat cel mai tare. Se gândea că mă duc eu la prezidenţiale şi vine el la conducerea PSD.

Şi eu sunt de vină (n.r.: pentru ruperea USL).

Nu mai avem candidat la prezidenţiale. Trebuie să găsim. Păi tu. Eu nu candidez împotriva lui Crin. Ne-am gândit cine stă cel mai bine în sondaje. Am cheltuit bani pe sondaje să vedem pe cine convingem După care, la PNL a intervenit puciul, în care l-au schimbat pe Antonescu cu Iohannis. Eu nu ştiu ce a fost în PNL. Eu vin să vă spun istoria, care azi se rescrie.

În acel moment, când Iohannis a devenit candidat, ştiu că m-au ambuscat pur şi simplu. Am făcut o şedinţă la Orăştie şi, puşi de Liviu, mi-au spus că am datoria faţă de partid să candidez. Eu îmi doream să fiu premier. Discuţia pe care ţi-o spun era prin mai, iunie. Timp de 3-4 luni m-au tot presat şi după ce a dispărut Crin, "Domnule, ai datoria faţă de partid".

Mă  întrebaţi care e cea mai greşeală a mea din politică? Că am candidat la preşedinţie.  Dragnea a zis "Să îl punem pe Ponta preşedinte la Cotroceni" şi el să fie şeful partidului şi premier.

Ajungem în toamnă, în campanie, când vin şi spun premierul. Am zis că nu sunt de acord cu un premier de la PSD. Tămbălău, scandal, supărare. I-am spus: "Liviu, vei fi şef de partid, dar nu poţi fi premier. Nu poate PSD să ia tot în ţara asta. Îl punem pe Tăriceanu".

Ăla a fost momentul în care tot ce a fost între mine şi Dragnea s-a rupt definitiv. Liviu Dragnea şi Sebi au apărut că vor candida în tandem la PSD. Era supărarea lui pe mine. Ghiţă era şi el supărat pe mine pentru că avea gânduri de măriri şi i-am zis că nu. Ca să se răzbune pe mine, au făcut treaba asta. Le-am spus "Mă săpaţi public, pe treaba asta?". Şi Ghiţă era supărat că l-am anunţat pe Tăriceanu, că nu au o relaţie bună deloc. Le-am spus să-şi găsească  candidat că eu mă retrag.

(...)

De atunci cred că nu m-a iertat niciodată. Cred că nu doarme noaptea cu gândul ăsta. Dacă aş fi fost preşedinte, nu l-aş fi numit niciodată pe Dragnea premier.

(...)

Eu recunosc că i-am propus lui Maior să fie premier, dar a refuzat. Am vorbit cu Maior înainte şi mi-a zis "Nu e bine, ai văzut cum a ieşit cu Ungureanu. Trebuie să pui un om politic".", a povestit Victor Ponta.

Ponta face o dezvăluire incendiară. Ponta a explicat că în perioada în care Dragnea era vicepremier și ministru al Dezvoltării i se pregătea un flagrant de către procurorii din DNA, pe dosarul TelDrum.

”Noi știam faptul că Liviu Dragnea avea niște oameni în DNA. Liviu Dragnea avea o legătură cu Papici, procurorul de caz în Dosarul Referendumul. Dar înțelegerile lui Dragnea nu au contat, pentru că procurorii au vrut să-i organizeze flagrant în Ministerul Dezvoltării. În locul lui Dragnea au picat Vali Preda și un om din DNA.

 Nu înțelegeți că documentele pentru Vali Preda și pentru consilierul din DNA erau, de fapt, pentru Liviu Dragnea. Ei doreau să-i facă flagrant lui Liviu Dragnea în birou la Ministerul Dezvoltării. Eu l-am zis că nu se poate, că e vicepremier.

Vali Preda care a adus niște documente de la Tel Drum în Ministerul Dezvoltării, credeți că le adusese pentru el. Nu, le adusese pentru Dragnea, de aceea doreau să-i facă flagrantul”, a spus Victor Ponta.

Ponta continuă povestea și explică că în 2013, Liviu Dragnea era înțeles cu procurorii DNA să nu-l trimită în judecată în Dosarul Referendumul. Această întețelegere fusese făcută de Dragnea cu Kovesi și Coldea, la momentul numirii procurorilor, însă în timp lucrurile s-au schimbat.

”În 2013 vine Dragnea la mine și mi-a spus: băi, cred că ne-au mințit. I-a spus Papici că îl pune Kovesi să-l trimită în judecată. Eu i-am zis că parcă ne înțeleseserăm că nu mai facem dosare politice. Lui Liviu Dragnea i-au promis Coldea și Kovesi că nu îl vor trimite în judecată în Dosarul Referendumul. L-am luat pe Liviu Dragnea și am mers la Maior și la Coldea, eu mă dusesem să mă bat pentru Liviu Dragnea și le-am spus că nu accept sub nicio formă să se facă un dosar pe Referendum, că e incorect. Ei mi-au spus, stați că rezolvăm.

Dosarul a mers mai departe, după cum ați și văzut. L-au păcălit pe Dragnea cu Referendumul. Papici a zis că Kovesi, Kovesi zicea că Papici. I-am și zis lui Dragnea: fraier ai fost să ai încredere în astfel de oameni, nu trebuie să ai încredere.

M-am dus la Cazanciuc și i-am spus să-i schimbe pe cei din DNA care fac dosare politice, cum e cel cu Referendumul. Cazanciuc, care nu este un curajos de felul lui, a înțeles ulterior și a cerut schimbarea a doi procurori din DNA. Ulterior, a ieșit Kovesi la televizor și a reclamat faptul că Guvernul se implică în activitatea DNA. În perioada respectivă eu trebuia să plec în SUA. După declarația lui Kovesi m-a sunat atașatul Ambasadei SUA în România și mi-a spus că sunt probleme cu vizita, că i-a sunat Kovesi să se plângă. Atunci eu le-am spus că nu mai fac nicio vizită în SUA. Era cât pe aci să ratez vizita în SUA ca să-l apăr pe Liviu Dragnea. Până la urmă m-am întâlnit doar cu vicepreședintele Biden, deși trebuia să mă întâlnesc cu Obama.”, a spus Victor Ponta.

Ponta a povestit cu lux de amănunte, într-un interviu, întreg episodul controversat al numirii procurorilor. Fostul lider PSD a mărturisit că a "cedat", la insistenţele lui Liviu Dragnea, dar şi ale Elenei Udrea, şi a numit-o pe Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA.  "Kovesi i-a dat NUP lui Iliescu, nu poţi să zici că  e anti-PSD - Asta a fost argumentul lui Dragnea", susţine Ponta.

"În 2013 vine chestia cu procurorii. Să lămurim adevărul istoric.

2012, după referendum, tămbălău, scandal cu UE. Titus îmi zice că nu mai vrea la Justiţie. „Titus, facem o remaniere şi ducem Justiţia la PNL”. Crin a venit cu ideea Mona Pivniceru. Mona Pivniceru s-a lăsat mai greu, dar a zis să facem cerere la CSM. CSM a refuzat cererea. Mona Pivniceru ne-a zis „dragii mei, eu nu vin”. Am  venit cu ideea următoare: Doamna Pivniceru, dacă venişi ministru, vă numim în martie pe un post la CCR. Da, băieţi. A avut încredere în noi şi şi-a dat demisia.

Nu vă luaţi după minciunile de acum. Începusem djea în parlament procedurile, tot. Avea dreptate femeia, că îşi dădea demisia şi...Trecem la pasul următor. I-am zis să rezolvăm nebunia cu procurorul general ,cu procurorul DNA. Cine era cel mai vocal în discuţia asta Liviu. „voi nu aveţi dosare penale, nu vă interesează#

Doamna piviniceru a făcut propunere, csm aviz negativ şi Băsescu a respins tot. Băsescu a spus clar: puteşi să faceţi 100 de propuneri, eu nu accept decât Kovesi şi Morar.

Vine luna februarie. I-am zis doamnei Mona Pivniceru să se pregătească. Ştiu că am şi vorbit pe cine să punem, dar  nu mai ştiu pe cine voia Crin. I-am spus să vină cu propuneri, că doamna Pivniceru pleacă. Vine Liviu,care e mai bun politician ca mine şi spune: „Daca tot pleaca doamna Pivniceru, hai sa rezolve cu procurorii. O sa o injure, dar va sta 9 ani la CCR”.

Doamna Pivniceru ne-a spus că nu mai face propuneri. Ne-am întâlnit la K2 pt ca acolo ne intalneam urmatorii oameni: eu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Sebastian Ghiţă, domnul Maior, domnul Coldea.

Eu nu am cum să cedez în niciun fel, trebuie să fie o chestie pe care să o explic la partid: Vreau să fie Tiberiu Niţu procuror general. El a fost propus de Mona Pivniceru prima dată. A fost coleg cu mine de facultate, nici nu ştiu dacă se cunoaşte cu Ghiţă.

Băsescu renunţă la Morar, dar fără Kovesi nu se putea. Eu am încercat cu cel de la Alba sau de la Sibiu, propus de doamna Pivniceru. După care a venit cineva cu propunerea Alina Bica la DIICOT. Am spus că nu o cunosc, după care a spus Dragnea că o cunoaşte el.

Alina Bica a fost susținută de Liviu Dragnea, propusă cred că a fost de Elena Udrea.

Liviu, pe bună dreptate, spunea: "Eu am dosar, să-l schimbăm pe Morar de acolo”. Cred că Coldea i-a spus „Codruţa e un om onest, nu o să ai probleme cu ea”. Ei erau foarte buni prieteni, cum eram şi eu cu Maior.

După care, Liviu mi-a zis: "De ce să ne expunem noi? Mona oricum pleacă la CCR. Hai la mine la birou şi mergem împreună la Mona şi o conving eu". "Hai".  Liviu, când vrea ceva, e foarte convingător. A fost sentimental. Mona nu a vrut, că nu o suportă pe Kovesi.  Se cunoşteau şi a zis că nu o propune.

(...)

M-am pus pe mine ministru interimar şi am zis că fac eu propunerile, să mă înjure pe mine toată lumea. I-am spus lui Crin. Mi-a spus: „Nu îmi cere să te susţin”. Dar Crin a fost corect: "E dreptul tău, fă-o, dar nu te susţin". Liviu a ieşit la televizor şi m-a susţinut.

(...)

Am discutat de 7 ori şi m-am enervat că toţi mă presau şi eu trebuia să semnez. M-am dus la CSM, am vrut să fac propunerile şi m-am răzgândit. Am plecat, m-am enervat. Şi atunci e adevărat ce v-a spus doamna Udrea, care a venit cu Ghiţă la mine acasă. Domnul Ghiţă e un om cu tupeu. Mi-a zis „Uite, eu îţi garantez, am vorbit cu preşedintele şi dacă faci propunerile, le acceptă pe toate trei, inclusiv pe Niţu”. Mi-a spus că Alina e o fată extraordinară. Şi atunci le-am zis faza cu premoniţia: "Primii pe care îi bagă în puşcărie sunteţi voi".

(...)

Asta a fost toată povestea. În final, a doua zi, am făcut propunerile. Eu nu am vorbit direct cu Traian Băsescu. Au fost numiţi toţi trei: Niţu, Bica şi Kovesi. Liviu Dragnea m-a susţinut pentru că a zis "Morar a făcut dosarul Referendumul, Morar mi-a făcut dosar." "Kovesi i-a dat NUP lui Iliescu, nu poţi să zici că  e anti-PSD.” Asta a fost argumentul lui. Era convins că dacă pleacă Morar şi vine Kovesi se termină cu dosarul ăla.", a povestit Victor Ponta.

Ponta a explicat, într-un interviu cum a fost momentul Pactului de coabitare al USL cu Traian Băsescu. Bonus, Victor Ponta a dezvăluit că Traian Băsescu îl poreclise pe Liviu Dragnea ”Teroristul”.

”Cum a fost cu acordul de coabitare, că tot aud. Băsescu tot insista și în țară, și la nivel european că el nu cedează și nu îl pune pe Ponta premier, că are probleme de integritate, că nu vrea. A venit Liviu Dragnea și a spus că el se știe bine cu Iulian Chifu de la Cotroceni și că poate mai există o cale. Asta a fost ideea lui Dragnea, care a zis că vorbește cu Chifu, că el se înțelegea bine cu consilierul lui Traian Băsescu. După care, marți seară, m-a chemat pe mine, pe Crin Antonescu, l-a evitat pe Daniel Constantin, ca să nu afle Dan Voiculescu. Crin a refuzat la început, dar eu i-am zis stai să vedem măcar ce vor, să vedem în ce condiții ne dă mandatul.

 Dragnea și Chifu au făcut draftul, iar marți seara am zis că mergem la Cotroceni să ne vedem cu Băsescu. Ne-am urcat eu, Crin și Dragnea în mașină să mergem la Cotroceni. Care era, de fapt, problema lui Dragnea? Că Băsescu i-a tot spus că el nu pune cercetați penal în Guvern. Băsescu a fost până la urmă de acord să-l pună pe Dragnea, că mi-a povestit pe urmă cum a fost tot.

Episodul a fost cam așa: Eu și Crin stăteam de o parte a mesei, Băsescu în față, iar Dragnea și Chifu în lateral, scriau la Acord. La un moment dat, Băsescu mi-a zis: l-ai văzut, mă, pe teroristu, ce repede scrie? Acum că vrea și el în Guvern. Ei se cunoșteau de mai de mult și așa îi spunea lui Dragnea, ”Teroristu”.

Nu a fost nico anexă secretă. Am originalul acasă, cu tot cu însemnările pe el, că mai am și eu documentele mele.

Eu i-am zis lui Băsescu să semnăm Acordul de coabitare, dar în același timp să ne dea și Decretul de desemnare a Guvernului. Era genul de afacere în care nici una dintre părți nu avea încredere.

A publicat decretul în Monitorul Oficial, apoi Băsescu s-a dus joi la Consiliul European și alerga după Martin Schulz să îi spună că s-a înțeles cu USL-ul. Asta s-a văzut la televizor și așa a apărut nebunia cu Acordul de coabitare”.

 Ponta a povestit, într-un interviu despre întâlnirea de la Cornu, după ce Liviu Dragnea a spus în urmă cu câteva zile că Ponta ar fi format guvernul împreună cu șeful de atunci al SRI, George Maior. Fostul premier a negat din nou informațiile și a adăugat că Dragnea ar fi dorit și el o funcție în acel executiv, cea de ministru de Interne.

"M-a sunat de la Cotroceni, domnul președinte vrea să vă vadă. L-am sunat pe Crin. Crin m-a zis ia mandatul și facem Guvernul. Băsescu era sarcastic, negru, rece. M-a întrebat Băsescu: "ce-ați făcut, mă, ați reușit?"

 Mi-a zis să facem ce vrem, că pleacă la Neptun. Am luat mandatul, m-am urcat în mașina SPP-ului, un Mercedes și am zis să mergem la Guvern. A doua zi aveam planificat să mergem la Brașov, cu Crin Antonescu și Daniel Constantin. După care am zis că plec la Cornu. Am plecat la Cornu. Am văzut unii care ziceau: "băi, ăștia fac Guverne!" Și unde voiai să fac, mă, Guvernul, în cârciumă?

- Ați negociat Guvernul?

Da. Ne-am așezat frumos la masă și am zis: "Dragii colegi de USL, eu zic să păstrăm actuala formulă" Aveam printată structura Guvernului Ungureanu și am zis că am o singură condiție, să-l pun pe Florin Georgescu la Finanțe. Toată lumea a fost de acord. A fost obsesia lui Dragnea, el a fost 18 zile ministru de Interne. A făcut niște mișculații cu Doi și un sfert. Oprea era ministru de Interne. Dragnea care voia el să fie l-a dat afară atunci pe Oprea și s-a pus pe el. Niște legături foarte ciudate, Doi și-un sfert, Vanghelie. El a promis niște lucruri, l-au ajutat Cătălin Voicu cu Vanghelie. După care a zis: Țeapă!

Să ne întoarcem în 2012. A fost de față Ghiță. Eram 6-7 oameni și am zis: Liviu, nu sunt de acord acum să intri în Guvern. Pe cale de consecință, să fii ministru de Interne. A explodat. Își dorea foarte tare această funcție! Te amenință, te lingușește. Hai să căutăm lista Guvernul Ponta 1 și hai să vedem ce oameni a pus Maior. Florin Georgescu nu are treabă nici cu Maior, nici cu Coldea. Titus Corlățean e diplomat, poate să zici că a fost pus de SIE, nu de SRI. Dragnea era supărat și dacă te punea pe tine, el voia pentru el funcția. Rovana Plumb, singurul om cu care am vorbut înainte să fac Guvernul. A zis că vine! Am pus-o ministru. Și acum zice că a pus-o SRI. Băi, Rovana, nu te-am pus eu? Dragnea să spună pe cine a pus SRI. Din toată treaba asta are e suferit PSD-ul. E o gogoașă, o minciună care are ca efect negativ numai PSD-ul", a spus Victor Ponta

”Înainte de Congresul din 2010, Liviu Dragnea era în Brazilia. Nu știu, e casa lui, îi place lui acolo. El a aterizat în săptămâna cu Congresul și l-a înșfăcat Sebi Ghiță de la aeroport și i-a zis să vină să vorbească și cu mine. Ne-am întâlnit și eu i-am zis atunci să încercăm să reconstruim PSD-ul și am făcut o înțelegere ca eu să fiu prim-ministru, iar el să fie președinte executiv. Eu m-am pregătit trei ani de zile să ajung premier, în fiecare după amiază luam prânzuri, în care învățam ce înseamnă să fi premier, pentru că asta nu e ceva cu care vi de acasă.

 Ce mă șochează pe mine, dincolo de lupta pentru putere. Pe mine mă șochează asta cu ștersul istoriei. Năstase s-a certat cu Iliescu, eu m-am certat cu Geoană, dar fiecare a trecut peste și au fost reconcilieri.

Dragnea a fost primul care a rupt asta și el consideră că a fost primul la PSD. Eu, Iliescu, Geoană, Năstase toți am avut obsesia să arătăm că PSD-ul nu este comunist, să arătăm că avem deschidere către Occident, să ne întâlnim cu lideri străini, să vorbim limbi străine. Dragnea nu vrea acest lucru, a izolat partidul, iar la ultimul Congres a fost mai rău ca la Congresul comuniștilor. PSD-ul a ajuns un fel de FIDESZ și PIS, dar de Teleorman”,

Fostul premier Victor Ponta susține, într-un interviu pentru că nu a fost la întâlnirea pe care o invocă Sebastian Ghiță, cu Laura Codruța Kovesi. Ponta este convins că Sebastian Ghiță mai are multe de spus.

”Sebastian Ghiță a arătat, deocamdată, un lucru pe care eu îl știam și anume că a avut o relație veche de prietenie și profesională cu doamna Kovesi, cu domnul Dâncu, cu domnul Maior, cu domnul Dragnea, că îl cunoaște pe domnul Dragnea dinaintea mea.

După ce am pierdut eu alegerile prezidențiale, niște oameni au vrut să îi arate lui Iohannis că sunt cu el, nu sunt cu Traian Băsescu. Într-un mod destul de rudimentar a început cu dosarele și toate acuzațiile astea. Pe bună dreptate, Ghiță a fugit din țară, pentru că atunci când te anchetează unii ca Portocală, nu poți să crezi că se face dreptate.

Eu vă spun că i-am văzut pe procurorii de la Ploiești: totul este o bădărănie. Știți cum a fost cu dosarele lui Ghiță? Ca și cum ai luat niște ciobani de pe stradă și îi pui să facă analize la bursă, cam ăsta este nivelul intelectual”, a spus Victor Ponta.

Victor Ponta susține că el nu are imaginile de care vorbește Sebastian Ghiță.

”La întâlnirea de care el vorbește eu n-am fost. Noi suntem prieteni de familie și ne vedeam împreună cu familiile.

Socrul domnului Ghiță este cel mai serios român, un om așezat, care a muncit. Dacă doamna Kovesi îmi spune că socrul domnului Ghiță a mințit, eu asta nu o cred.

Sunt convins că există. Nu mi le cereți mie, că nu le am.

Sunt convins că mai are multe de spus domnul Ghiță, dar nu le spune pentru că este viața lui. El vede faptul că oamenii ăștia falsifică probe, falsifică dosare, deci nu poate fi convins că doar spunând adevărul reușește să câștige”, a mai spus Ponta.

Fostul premier Victor Ponta a dezvălui cum a decis să candideze pentru prima dată, deşi era încă liderul Tinerilor Social Democraţi. Fostul lider PSD a povestit că ideea i-a venit după ce Adrian Năstase s-a hotărât să renunţe la candidatură.

"I-am spus, dacă nu candidaţi, mă lasaţi pe mine să candidez? Da. Dar mă şi susţineţi? Da. O să te susţin. Aşa am ajuns să candidez cu 5 zile înainte. M-a chemat apoi Mircea Geoană, să vin preşedinte executiv.S-a votat până seara, târziu.", a povestit Victor Ponta.

Ponta a lansat însă un atac dur şi la adresa unui baron important al PSD: Marian Oprişan.

"Oprişan este, nu vreau să se simtă jignit, dar e genul de râmă politică. Se trage aşa, pe lângă oameni.

Pe măsură ce se numărau voturile, oamenii de la Geoană veneau spre mine.

La un moment dat m-a înşfăcat cineva de haină, m-a luat în braţe. Oprişan. "Victore, am învins". Mi-a venit să vomit pentru că ştiam că nu m-a votat şi nu i-a lăsat nici pe cei din Vrancea să mă voteze. Ăsta sunt genul de oameni şi e o problemă structurală pe care nu am reuşit să o rezolv în cei 5 ani de leadership.

Nu am auzit în viaţa mea vorbe mai urâte despre Liviu Dragnea decât de la Oprişan. Vorbesc de un tip de baron care deşi îşi urăşte şeful, se dădea bine pe lângă el.

Nu mai vreau baroni de-ăştia la Pro România. Chiar dacă aduc voturi. Genul ăsta de politicieni au cariat de fapt şi PSDul, mi-au stricat multe din lucrurile pe care am vrut să le fac şi creează şi impresia asta pe lângă electorat.

După campania electorală, după ce am pierdut, cea mai bună explicaţie e pe youtube, un show al lui Micutzu, în care explică de ce îl votează pe Iohannis. A spus că el e din Vrancea şi că nu votează cu PSD pentru că acolo e Oprişan.", a spus Victor Ponta.

Ponta susţine că a refuzat vehement să-l numească pe Dragnea drept ministru de Interne la momentul formării Guvernului USL, deşi acesta din urmă a insistat în repetate rânduri asupra numirii sale. "Are o obsesie", spune Ponta.

"Guvernul Tudose a căzut de la MAI, că a vrut să o schimbe pe Carmen Dan. Acum Liviu Dragnea e ministru de Interne, are o obsesie. De-aia nu am vrut să i-l dau.

Îmi zicea: "Fac eu, organizez alegerile, fac tot”.

"De-aia nu vreau, Liviu, ca ştii cum faci tu alegerile la Teleorman". I-am spus "eşti secretar general". I-am promis că îl pun în decembrie. Are un stil...Nu poţi să scapi de el. Te ameninţă, te linguşeşte.

Cel care a tranşat lucrurile a fost Crin Antonescu. A spus: "Liviu, te susţin, dar la mine la PNL nu pune nimeni miniştri.""

 Ponta a povestit episodul „Marțea Neagră” din Parlament României. De asemenea, acesta a devoalat cum s-a răcit relația dintre el și Crin Antonescu.

„Cel puțin șase oameni au fost de față când am zis: băi, băgăm aceste legi, i le dăm lui Florin Iordache? Da! Toată lumea a fost de acord. A fost faza cu moartea lui Nelson Mandela, când a venit toată lumea. Am întrebat: băi, vă descurcați? Da. După care a început scandalul acasă, iar Crin Antonescu iar s-a dat înapoi și a zis că PNL nu mai susține chestiile astea. Știu că m-am întors miercuri, m-am întâlnit cu Relu Fenechiu și i-am zis: Relu, ce ați făcut? A zis: păi pentru Crin, care candidează la prezidențiale, nu dă bine. Zic: fii atent că tu o să ajungi la pușcărie. Tu, nu Crin. Și lui Scutaru i-am zis la fel. De mai multe ori cei din jurul lui Crin i-au spus că trebuie să-și facă profil de prezidențial. Erau niște chestii pe care le-a dat acum CCR. Așa a fost atunci. Cred că multe sunt adoptate în 2017. I-au zis lui Crin că trebuie să dea mai mult în PSD, fii atent că crește Ponta, fii atent că PSD o să pună pe altcineva candidat și așa s-a ajuns la ruptură. M-am rugat de Crin. Apoi a venit criza în 2014. A venit Crin și mi-a zis să-i dau afară pe Radu Stroe, pe Chițoiu. Deja venise pe ceartă. Ei aveau ideea că dacă rup relațiile cu PSD vor câștiga alegerile mai ușor”

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene