VIDEO Porturile ucrainene de la Dunăre, atacate din nou cu drone. Exploziile s-au auzit până la Galaţi

VIDEO Porturile ucrainene de la Dunăre, atacate din nou cu drone. Exploziile s-au auzit până la Galaţi

Forţele aeriene ucrainene transmit, conform Al Jazeera, că un nou val de drone militare ruseşti au intrat în zona porturilor ucrainene de la Dunăre şi se îndreptau spre portul Izmail, aflat la graniţa cu România.

De altfel, au fost raportate şi reacţii ale sistemului de apărare anti-aeriană ucrainean în zona porturilor Izmail şi Reni. Guvernatorul regiunii Odesa, Oleg Kiper, a cerut rezidenţilor din districtul Izmail să meargă la adăpost în jurul orei 1:30 dimineaţă şi a anulat alarma de raid aerian o oră mai târziu.

Potrivit Pro Lider FM, postul local de radio din Galaţi, care a publicat şi un clip video de la atac, "un nou atac cu drone a avut loc, în această dimineață, în Portul Reni din Ucraina.În portul ucrainean bombardat se aflau la încărcat și nave cu echipaj românesc. Reni este la circa 20 kilometri de Galați. Portul ucrainean de la Dunăre a mai fost atacat de ruși cu drone, pe 24 iulie. Atunci, cel puțin o navă românească a suferit avarii de la suflul exploziilor puternice. Mai multe silozuri și infrastructura portuară a fost distrusă atunci".

Nu există, momentan, nicio reacţie din partea MApN.

Exploziile s-au auzit şi la Galaţi

Pe Facebook, gălăţenii au raportat sunetul mai multor explozii în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

"A simțit cineva cele 3 bubuituri care au făcut să se cutremure geamurile? Nu am mai simțit vreodată astfel de bubuituri! Inițial am crezut că sunt tunete, dar zgomotele seamănă cu cele ale unor explozii", a scris un gălăţean pe Facebook.

"Au fost 6-7 bubuituri! Prima la ora 4.08! Următoarele s-au succedat până pe la 4.30! Nu cred că mai sunt aplicaţii pe poligonul de la Smârdan!", a transmis altul.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?