VIDEO Povestea acestui cățeluș este chiar impresionantă...

VIDEO Povestea acestui cățeluș este chiar impresionantă...

Un bărbat de 29 de ani din Gherla a fost amendat cu 15.000 de lei după ce și-a abandonat câinele în fața casei și nu a mai vrut să-l primească înapoi. Îngrijorați de plânsetele animalului speriat, vecinii au apelat la ajutorul poliției ca să încerce să-l înduplece pe proprietar, însă răspunsul acetuia a uimit întreaga comunitate.

Totul a început atunci când o tânără a auzit zgomote disperate de plânset și scheunat în apropiere. Îngrijorată, ea a mers să vadă ce se întâmplă și a descoperit un câine speriat și derutat, în fața porții unei case. Tânăra a încercat să vorbească cu proprietarul casei, însă răspunsul acestuia avea să o șocheze: i-a spus că nu mai vrea să mai țină câinele pentru că nu-i mai trebuie.

Tânăra a luat legătura cu Poliția Locală pentru ajutor, iar un echipaj s-a deplasat imediat la fața locului pentru a gestiona situația. În zadar au încercat polițiștii și vecinii să-l înduplece pe bărbat, acesta a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru cățel.

În cele din urmă, proprietarul a ieșit din casă și a declarat, fără nicio remușcare, că nu își mai dorește câinele în gospodărie și că îl poate lua oricine vrea.

O postare pe rețelele de socializare despre acest caz a devenit virală în scurt timp. Din fericire, un iubitor de animale s-a deplasat rapid la adresa indicată și a adoptat cățelul, transportându-l în siguranță la locuința sa, într-un sat în apropiere de Gherla.

Polițiștii locali au întocmit un proces verbal și l-au sancționat pe proprietar pentru lăsarea în libertate a animalelor pe domeniul public, scrie realitatea.net

„La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu, în urma unor informații apărute în mediul online și s-au deplasat la fața locului.

Din verificările efectuate la acea locație a rezultat că exemplarul canin a fost adoptat de o altă persoană, aflându-se în afara pericolului.

Polițiștii au continuat activitățile în acest caz, fiind identificat proprietarul animalului, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amenda in valoare de 15.000 lei, pentru lipsa sterilizare, lipsa microcipare și abandon”, au declarat pentru presa locală reprezentanții IPJ Cluj.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat