VIDEO Premierul australian, criticat dur de pompieri: ”Ești un idiot, amice! Vino pe teren să vezi ce îndurăm, nu ai nicio idee”

VIDEO Premierul australian, criticat dur de pompieri: ”Ești un idiot, amice! Vino pe teren să vezi ce îndurăm, nu ai nicio idee”

Prim-ministrul australian Scott Morrison a fost criticat dur de pompieri din cauza proastei comunicări şi a gestionării deficitare a crizei incendiilor care au provocat deja moartea a 24 de persoane, dintre care trei pompieri, scrie AFP, citată de News.ro.

De sâmbătă, pe reţelele de socializare a devenit viral un videoclip cu declaraţia unui pompier, Paul Parker, în vârstă de 57 de ani, care îl insultă pe şeful guvernului.

Întrebat duminică de AFP, el a explicat că este „consternat” de acţiunile guvernului, „în special de Scott Morrison”.

Ascultându-l pe premier spunând că mii de pompieri voluntari vor să vină pe teren pentru a se lupta cu flăcările, Parker a izbucnit furios: „Eşti un idiot, amice!”, a declarat el pentru AFP ca şi cum s-ar adresa premierului. „Vino pe teren să vezi ce îndurăm. Nu ai nicio idee, tipule. Guvernul nu are nicio idee”.

El a explicat că pompierii îşi „pun viaţa în joc” pentru a stinge flăcările.

„Asta ne place să facem, prietene, să ne punem viaţa în joc”, a continuat el ironic. „O fac pentru vecinii mei, pentru satul Nelligen şi pentru australieni”.

„Nu o fac pentru Scott Morrison sau pentru vreun ticălos din Guvern”.

Şeful serviciilor rurale de pompieri din Noul Wales de Sud, Shane Fitzsimmons, a criticat şi el duminică felul în care guvernul comunică, declarându-se „dezamăgit” să afle prin intermediul presei deciziile anunţat sâmbătă de Morrison care a chemat 3.000 de rezervişti militari pentru a-i ajuta pe pompieri.

Fitzsimmons a criticat la radio 2GB o lipsă „elementară de curtoazie profesională” atunci când premierul a spus că ziua de sâmbătă a fost „foarte, foarte aglomerată”, afirmând că acest lucru nu a fost „satisfăcător”.

În urmă cu câteva zile, un pompier a refuzat să-i strângă mâna premierului în timpul unei vizite pe teren.

Duminică, Morrison a respins criticile, afirmând că urgenţa momentului este lupta contra incendiilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”