VIDEO Președintele a declanșat RĂZBOIUL TOTAL cu PSD! Iohannis: Mai vedem după 1 Decembrie

VIDEO Președintele a declanșat RĂZBOIUL TOTAL cu PSD! Iohannis: Mai vedem după 1 Decembrie

Președintele a declanșat RĂZBOIUL TOTAL cu PSD! Iohannis: Mai vedem după 1 Decembrie. Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că nu va lua nicio decizie în privința noilor miniștri propuși de PSD până după Ziua Națională de 1 Decembrie. El a precizat că nu va semna nici decretul de revocare din funcție a ministrului demisionar Lucian Șova.

”Am primit azi o propunere de remaniere. Acest lucru nu este de bun augur. Avem Guverne PSD-ALDE de nici doi ani și pot să vă dau câteva date pe care le-am recitit în această dimineață și care arată că lucrurile merg foarte prost în privința guvernării. PSD este deja la al treile Guvern. În nici doi ani au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziții de ministru. Au fost 70 de miniștri. Ascultați un pic: 70 de miniștri în nici doi ani. Așa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniștri toată ziua. De asta se ocupă PSD, să schimbe miniștri. Cum poate funcționa un Guvern cu două remanieri într-o săptămână? Așa nu se mai poate continua. nu sunt de acord să contribui la o astfel de guvernare care seamănă mai mult cu un carusel. În această săptămână nu va mai exista nicio schibare de miniștri. Iar această remaniere va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului și Zilei Naționale”, a declarat președintele.

”După 1 decembrie putem să discutăm dacă va fi cazul. Până atunci nu vom schimba miniștri”, a mai adăugat șeful statului.

Întrebat dacă va lua act de demisia lui Lucian Șova de la Ministerul Transporturilor, Klaus Iohannis a spus: ”Până după 1 decembrie nu se va schimba nimic”.

Președintele a mai spus că nu îi este frică de o posibilă suspendare din funcție și nici de Curtea Constituțională, explicând că acțiunile sale se încadrează în cadrul constituțional.

”Pot să vă asigur că nimic din ce fac eu nu pune în dificultate Guvernul. Guvernul este complet, nu are decât să lucreze. După 1 Decembrie vom discuta”, a precizat el.

Cu referire la Lucian Șova, șeful statului a mai spus că un ministru nu este ”un paznic la cooperativă” și că trebuie să muncească în folosul țării până când se publică decretul de eliberare din funcție, chiar dacă a demisionat.

El a mai spus că nu a avut întâlniri cu oameni din PSD, nici înțelegeri și nici nu o să aibă.

”Nu cred că vă așteptați de la mine care am spus că această guvernare este un accident al democrației să mă apuc acum să fac o evaluare a miniștrilor. Evaluez guvernele pesedisto aldiste ca guverne foarte slabe. Și sărbătorile naționale trebuie respectate așa cum se cuvine. Nu cred că românii au nevoie de circ, de remanieri, acum de sărbătoarea națională. Să o sărbătorim așa cum se cuvine și apoi revenim la circul de zi cu zi”, a conchis președintele.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro