VIDEO Președintele, atac la OUG anunțată de Toader! „PSD-lui nu îi pasă de România, ci doar de politicienii cu probleme penale”

VIDEO Președintele, atac la OUG anunțată de Toader! „PSD-lui nu îi pasă de România, ci doar de politicienii cu probleme penale”

Președintele, atac la OUG anunțată de Toader! „PSD-lui nu îi pasă de România, ci doar de politicienii cu probleme penale”. Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că ordonanța de urgență anunțată de ministrul Tudorel Toader pentru contestația în anulare este ”cras neconstituțională” și a spus că un principiu fundamental pentru statul de drept este că o lege acționează numai pentru viitor.

 

”PSD încearcă să caute soluții pentru politicienii lor cu probleme penale, în frunte cu șeful de partid. PSD nu poate veni cu astfel de soluții neavenite, neconstituționale. PSD-ului nu îi pasă de Româania, îi pasă de propriii politicieni cu probleme penale. E regretabilă această evoluția. Am încă speranța că ministrul Justiției va mai citi Constituție și vor renunța la acest demers”, a spus Iohannis la Aachen, Germania.

”Există principii ancorate în Constituție, unul din ele e că o lege acționează numai pentru viitor, nu poate acționa retroactiv. Ar dispărea orice urmă de stabilitate, de predictibilitate”, a mai spus președintele.

Întrebat dacă împărtășește îngrijorarea vicepreședintelui Comisiei Europene față de anunțata ordonanță de urgență, Iohannis a spus: ”E o îngrijorare generală pentru soarta statului de drept în România. Doar PSD dorește ceva special pentru propiii politicieni cu probleme penale. E o mare problemă pe care o avem și sper să se rezolve”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?