VIDEO Președintele, despre opoziția PSD față de prelungirea stării de alertă: Unii politicieni fug după voturi. În fața unei boli ești precaut sau prost

VIDEO Președintele, despre opoziția PSD față de prelungirea stării de alertă: Unii politicieni fug după voturi. În fața unei boli ești precaut sau prost

Președintele Klaus Iohannis a susținut că politicienii care se opun prelungirii stării de alertă fug după voturi, comentând că ”în fața unei boli ești precaut sau prost”. El a făcut apel la parlamentari să aprobe prelungirea stării de alertă. Iohannis a mai spus că virusul este în continuare prezent în comunitate și guvernul trebuie să aibă instrumentele necesare pentru a interveni.

”Acum, din păcate, nu s-a terminat, cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede. Guvernul trebuie să aibă pârghiile să ia măsuri atunci cand se impun”, a mai comentat el, adăugând că dorește o formă mai suplă a stării de alertă.

”Este nevoie de prelungirea stării de alertă. Eu vreau o variantă mai simplă mai suplă: portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără acest instrument al stării de alertă, miniștrii nu mai pot trimite ordine care să vină în sprijinul medicilor. Sunt motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm Trebuie să fim prudenți. Fac apel la parlamentari,(..) nu putem să ne târguim. Vedeți că sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, atunci vom avea o nouă fază de relaxare peste două săptămâni”, a mai declarat Iohannis.

El a repins argumentele opoziție potrivit cărora este nevoie ca specialiștii să prezinte noi ”dovezi” care să justifice prelungirea stării de alertă, comentând că cifrele raportate zilnic cu privire la numărul de cazuri de îmbolnăviri și decese vorbesc de la sine. ”Am văzut că sunt unii politicieni care fug după voturi și spun să vină specialiștii cu dovezi. Ce fel de dovezi așteaptă ei altele decât cele comunicate zilnic, virusul este între noi. Îîn fața unei boli ești precaut sau ești prost”, a conchis șeful statului.
 

Principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis:

Nu ne dorim acest lucru, nu ne-am dorit această pandemie. Eu sincer sunt foarte mulțumit că am avut o guvernare liberală cu care am putut gestiona această epidemie.

Acum din păcate nu s-a terminat, cu toții ne-am fi dorit să scăpăm mai repede de epidemie. Și azi avem peste 200 de cazuri. Este în continuare în comunitate virusul.

Eu nu-mi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile în vigoare toate. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă: portul măștii în interior obligatorie, distanțarea, măsurile de igienă.

Fără această stare de alertă, miniștri nu mai pot emite ordine care să vină în sprijinul medicilor.

Măsurile de relaxare vor fi luate. nu ne gândim să se ne întoarcem în timp, dar trebuie să fim prudenți.

Eu fac apel la parlamentari să înțeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi. Aici e vorba de viața oamenilor și de o justă măsură, lucru pe care l-am solicitat și guvernului.

Sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Dacă lucrurile merg bine, vom avea în două săptămâni o nouă fază de relaxare. Portul măștii, distanțarea, ordinele comune ale miniștrilor în domeniul medicinii, învățământului, sunt necesare în continuare. Ele reglementează, nu afectează viața oamenilor.

Fără acest instrument, niciun guvern nu poate reacționa. Gândiși-vă că apare un focar într-o localitate. Fără acest instrument Guvernul nu poate face nimic, nici să impună carantină.

Sunt politicieni care spun că trebuie să ne relaxăm cu torul și să vină cu dovezi specialiștii, Ce alte dovezi vor în afară de datele comunicate zilnic? 237 de noi cazuri, peste 150 de oameni la terapie intensivă. Virusul e în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost. Una din două.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”