VIDEO Președintele, discurs demn și proeuropean la mitingul PNL de la Iași, unde a promovat referendumul pe justiție

VIDEO Președintele, discurs demn și proeuropean la mitingul PNL de la Iași, unde a promovat referendumul pe justiție

Președintele, discurs demn și proeuropean la mitingul PNL de la Iași, unde a promovat referendumul pe justiție. Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la primul miting electoral din țară, chiar la Iași, unde, în urmă cu trei zile, social-democrații au încercat să boicoteze summit-ul UE de la Sibiu prin organizarea unei manifestații de amploare care s-a soldat însă și cu proteste anti-PSD, Liviu Dragnea având nevoie de protecția jandarmilor. De altfel, Iohannis i-a ironizat pe liderii PSD spunând că Iașiul este un oraș foarte fain și că nu ai nevoie de niciun jandarm ca să vii aici. Șeful statului a participat la lansarea oficială a candidaților PNL la alegerile europarlamentare în capitala Moldovei, sub pretextul campaniei pentru referendumul pe justiție, care va avea loc în aceeași zi cu scrutinul european.

Anterior mitingului, președintele și-a lansat cartea Eu.ro, prilej pentru a relua atacurile la adresa guvernării PSD-ALDE pe tema justiției, a statului de drept și a proastei guvernări, îndemnând publicul să voteze DA la referendumul din 26 mai.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

O echipă foarte bună care s-a prezentat astăzi aici. M-am bucurat foarte mult că m-au invitat ȘÎ pe mine.

Cineva a numărat, cred că asta este a șasea sau a șaptea vizită pe care o fac aici la voi, în dulcele târg al Ieșilor.

Ei m-au invitat să vă vorbesc despre referendum și cu siguranță o să o și fac.

Am venit acum pe jos, am întâlnit foarte mulți oameni, dar parcă nu bătea cu filmul pe care l-am văzut alaltăieri. Oameni foarte primitori, oameni foarte calzi.

Dar vedeți, dragii mei, lumea este doar câteodată așa cum vrem noi, altădată parcă nu-i chiar așa.

Mă întreabă unii așa,: ce e cu referendumul? Trebuie să mergem puțin în urmă ca să înâțelegem de ce important ca să votăm.

Mi-amintesc că au venit niște oameni inimoși să îmi spună că Iașiul are nevoie de autostrada. Și așa este. Și atunci de ce nu se face autostrada?

Simplu, pentru că PSD guvernează.

Votul vostru, al românilor contează. Alaltăieri am avut în inima României un Summit. Am adus Europa în România. Au venit în România toți liderii europeni și am învățat un lucru important. În Europa România contează, în Europa votul românilor contează, locul nostru este în Europa. Voi sunteți Europa.

Ca să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți, ci un neam cinstit care vrea să fie în Europa, trebuie să mergem la vot.

Îmi doresc o justiție dreaptă, o justiție independentă, asta vrem, nimic complicat. Doar că ei nu doresc acest lucru, sunt puțin condamnați și s-au cocoțat în funcții.

De doi ani încearcă sî îndoaie legile ca să scape.

Nu putem să folosim aceleași metode, fiindcă noi nu suntem hoți. Ce e de făcut? E simplu! Trebuie să mergeți la vot!

Aștia care au fost la voi acasă și au încercat să vă umilească, stați liniștitiți, nu au reușit, spun că alegerile nu contează.

În Europa, România contează! În Europa, votul românilor contează, locul nostru este în Europa.

Voi sunteți Europa! Să arătăm lumii că noi nu suntem un neam de hoți, ci un neam de oameni cinstiți, pentru toate acestea mergem la vot, pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor, pe 26 mai mergem să votăm!

UPDATE 17.58: L-au atacat astăzi pe președintele României spunându-i că nu este român. Infractorule, Klaus Iohannis e mai român ca tine și ca gașca ta, care va ajunge mai devreme sau mai târziu la pușcărie.

Vreau să mulțumesc singurului oraș care i-a alungat de două ori pe pesediști într-o lună. Să vă fie frică, pesediștilor! Moldova se ridică!” ”În democrație, hoții stau la pușcărie nu în Parlament sau în sediile de partide!”.

UPDATE 17: 55: Candidații PNL la alegerile europarlamentare sunt prezentați de președintele liberal Ludovic Orban.

UPDATE 17.52: Votul la referendum va fi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă-Dragnea, susține Raluca Turcan.

UPDATE 17.40: Candidatul PNL Siegfried Mureșan o ia pe urmele premierului și confundă Iașiul cu Neamțul, dar se corectează repede. El susține că europarlamentarii liberali se vor bate pentru autostrada Unirii.

UPDATE 17.30: Vorbește președintele PNL Iași, Gheorghe Flutur: ”Președintele Klaus Iohannis a adus Europa în inima României și azi a adus-o și la Iași. Adversarii noștri au vrut să ne scoată din Europa”.

”PSD-ul crede că pot conduce România cu jandarmeria, or, acest lucru nu se poate”, a mai susținut Flutur.

UPDATE 17.26: Mitingul PNL a început în Piața Unirii din Iași. Potrivit Ziarului de Iași, în piață sunt aproximativ 7.000 de oameni. Președintele Klaus Iohannis ar urma să își facă apariția în jurul orei 18.00, potrivit agendei oficiale.

Potrivit Ziarului de Iași, cu circa jumătate de oră înainte de startul mitingului PNL, în Piața Unirii sunt prezenţi în jur de 5.000 de simpatizanţi. Circulația rutieră este oprită, dar accesul pietonal este nerestrictionat. Mitingul urma să înceapă la ora 17.00.

HotNews va transmite live principalele declarații de la miting

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…