VIDEO Președintele, indignat, afirmă că PSD riscă să scoată din UE! Anunță că-l cheamă pe Meleșcanu la ordin!

VIDEO Președintele, indignat, afirmă că PSD riscă să scoată din UE! Anunță că-l cheamă pe Meleșcanu la ordin!

Președintele Klaus Iohannis spune că nu a fost consultat cu privire la declarația UE privind mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, blocată de România, alături de Cehia și Ungaria. PSD face politică externă după ureche și riscă să scoată România din UE, a spus șeful statului.

Iată un nou exemplu că PSD guvernează foarte prost. Ei s-au folosit, acești pesediști, de lipsa unei clarități în legislația în vigoare și au blocat un document la nivel european fără să se consulte cu președintele. Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, așa cum au făcut și salarizarea după ureche. Și iese prost”, a spus Iohannis.

 „Prin blocarea unei declarații, iată că, dintr-o dată, România este readusă la marginea Uniunii împreună cu țări pentru care am tot respectul, dar care sunt de esență mai degrabă eurosceptică. Vreau să reamintesc acestor pesediști că românii sunt proeuropeni, iar aceste măsuri din ce în ce mai frecvente antieuropene care vin pe linia PSD, pe linia unei guvernări contraperformante, aceste măsuri riscă realmente să ne scoată din Europa.

Așa ceva nu se poate, nu este admisibil ca PSD, printr-o guvernare după ureche, să ia din ce în ce mai des decizii care - eu sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului și nu de la nivelul Guvernului - să ne aducă în marginea Europei. Românii își doresc să fie parte din nucleul Europei”, a adăugat președintele.

Iohannis a adăugat că îl va chema pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru a-i cere explicații cu privire la această declarație.

„Să-mi explice ce și cum s-a discutat și care a fost motivația pentru măsura care s-a luat”, a spus Iohannis.

 El a adăugat că nu s-a făcut niciun pas în nicio direcție în ceea ce privește o eventuală mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu. Punct. Indiferent cine ce spune”, a precizat Iohannis.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe al României, transmis, sâmbătă, se specifică că România s-a opus iniţiativei Uniunii Europene care critica relocarea ambasadei SUA la Ierusalim întrucât ”s-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru”.

Oficialii MAE au menţionat că ”poziţii similare au fost adoptate şi de alte state membre UE, Ungaria şi Cehia”. „În urma procesului de analiză desfăşurat la nivelul SEAE, s-a convenit transmiterea unei declaraţii în numele Înaltului Reprezentant Federica Mogherini”, a mai precizat MAE. Ştire în curs de actualizare

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…