VIDEO Președintele Iohannis: CNA a interzis difuzarea acestui clip de promovare a referendumului!

VIDEO Președintele Iohannis: CNA a interzis difuzarea acestui clip de promovare a referendumului!

Președintele Iohannis: CNA a interzis difuzarea acestui clip de promovare a referendumului!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PSD a încearcă şi instituţional "să boicoteze referendumul", şeful statului susţinând că Liviu Dragnea "a dat ordin la CNA" să ignore referendumul din 26 mai.

"PSD încearcă şi instituţional să boicoteze acest referendum, a dat Dragnea ordin la CNA să ignore referendumul. E un scrutin care se ţine împreună cu europarlamentarele, dar e altceva. CNA, prima dată în istoria postdecembristă, a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea referendumului", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri în premieră că nu va mai nominaliza vreun alt premier de la PSD dacă partidul i-ar retrage sprijinul premierului Viorica Dăncilă. Președintele a mai anunțat într-o eclarație de presă că ”rezultatele alegerilor vor genera schimbări în spațiul politic”, dar a refuzat să dea detalii despre natura acestor schimbări.

 Declarațiile lui Iohannis:

PSD-ului îi este frică de acest vot la referendum. PSD face ce știe să facă: încearcă să boicoteze acest vot. Vedem cum activiști, oameni din conducere, umblă peste tot prin țară să explice oamenilor cum că referendumul nu e important, ba chiar umblă pe la județe, pe la primării,c a oamenii nici să nu voteze.

E jalnică această încercare. ba mai mult, PSD încearcă și instituțional să blocheze, A dat dragnea ordin la CNA să ignore referendumul. Ref e un scrutin care se ține împreună CNA pentru prima oară a refuzat să acorde timpi de antenă pentru publicitatea la referendum refer. Când le-am trimis o solicitare, un clip în care eu îi încurajez să participe, au spus că acest clip este reclamă electorală și să merg eu să mă descurc cu partidele. Auzițice obrpznicie. E jalnic

Românii nu trebuie să se teamă. Și dacă vor românii să știe de ce vor fi feriți dacă votează, să se uite la ce s-a întâmplat în campanie. ȘLa topoloveni, simpli votanți au fost pur și simplu arestați pe loc, duși la Politiție. La Târgoviște a fost încjis pt că PSD-iștii au vrut liniște să-și facă campania.

Dreptul la vot e un drept câștigat de români prin sacrificiul suprem. Români, nu irosiți dreptul la vot. Mergeți votați nu vă poiate lua nimeni acest drept. Nu vă temeți fiindcă dreptul al vot e al vostru și pe 26 mai puterea e la voi. Mergeți și decideți, nu lăsați pe alții, nu lăsați PSD să decidă în locul vostru.

Dăncilă și Dragnea spun că merg la referendum, cum vă explicați? E tipicul PSD de a lucra cu dublă măsură, ca să pară democrați. Unii merg la Bruxelles se laudă că sunt europeni, în campanie au acțiuni duplicitare ale PSD.

Răspunsuri la întrebări:

Mă bucură că sunt PSD-iști care se trezesc și văd că conducerea lui Dragnea e toxică și pentru PSD.

Despre anunțul lui Dragnea privind eventuala candidatură la prezidențiale: Nu cred că se va anunța mare brânză duminică seară pentru că vor pierde alegerile

Atât ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la președinție

Cred că niciodată nu se face prea multă reclamă pentru participarea la vot. Am văzut în ultimii ani că nu e cea mai bună participare la vot.

Despre atitudinea lui DĂncilă pentru remanierea simplă în loc de restructurare: Abordarea premierului mi se pare cea corectă.

Despre rechemarea lui Geroge Maior din SUA: Se va discuta după alegeri

Rezultatele alegerilor vor genera schimbări în spațiul politic

PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine

Alegerile vor schimba spațiul politic.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”