VIDEO Preşedintele Zelenski îndeamnă Occidentul să impună o zonă de interdicţie de zbor şi să excludă Rusia din Consiliul de Securitate

VIDEO Preşedintele Zelenski îndeamnă Occidentul să impună o zonă de interdicţie de zbor şi să excludă Rusia din Consiliul de Securitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că este timpul ca Occidentul să ia în considerare impunerea unei zone de interdicţie aeriană pentru rachetele, avioanele şi elicopterele ruseşti ca răspuns la bombardarea oraşului Harkov, transmite Reuters.

Într-o intervenţie video postată pe Facebook şi Telegram, preşedintele Zelenski nu a specificat cum şi de către cine să fie pusă în practică o astfel de măsură.



Preşedintele Zelenski a spus că Rusia a realizat 56 de atacuri cu rachete şi a lansat 113 rachete de croazieră în cele cinci zile de când a invadat Ucraina. Informaţii neverificate independent.

Şeful statului ucrainean a acuzat Rusia că a comis crime de război şi a spus că ar trebui adusă în faţa unui tribunal internaţional.

El a mai spus că bombardarea oraşelor ucrainene a continuat şi în timpul primei runde de discuţii ruso-ucrainene, găzduite luni de Belarus."Cred că Rusia încearcă să exercite presiuni în acest mod deloc subtil. Nu vă pierdeţi timpul. Nu acceptăm astfel de tactici. Negocierile corecte pot avea loc atunci când o parte nu loveşte cealaltă parte cu artilerie antiaeriană chiar în momentul negocierilor", a spus preşedintele ucrainean.

În aceeaşi intervenţie, Volodimir Zelenski a cerut ca Rusia să fie oprită şi să fie exclusă din Consiliul de Securitate al ONU."Un stat care comite crime de război împotriva civililor nu poate fi membru al Consiliului de Securitate al ONU".

"Aici este Ucraina. Este Europa. Este anul 2022. Răul înarmat cu rachete, bombe şi artilerie trebuie oprit imediat. Distrus economic. Pentru a arăta că omenirea se poate apăra", a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a cerut, de asemenea, ca Rusiei să i se interzică accesul la toate porturile, canalele şi aeroporturile din lume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…