VIDEO Prima dovadă filmată cu „trimiterea la tocător” a soldaților ruși pe frontul din Ucraina

VIDEO Prima dovadă filmată cu „trimiterea la tocător” a soldaților ruși pe frontul din Ucraina

O nouă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de forțele ucrainene este sugestivă pentru maniera în care armata rusă a ajuns acum să piardă zilnic pe front aproape 1.000 de militari.

Soldati rusi transportati deasupra unui vehicul blindat BMPFoto: Evgeny Biyatov / Associated Press / Profimedia Images

Înregistrarea video a fost redistribuită pe pagina sa de „X” de jurnalistul german Julian Ropcke, care face o analiză scurtă asupra imaginilor despre care afirmă că arată o misiune sinucigașă:

  • transportorul blindat de trupe cu 12 soldați [deasupra sa] este trimis într-o misiune kamikaze;
  • ținta este sub control ucrainean, la aproximativ 500 de metri de cea mai apropiată poziție rusească;
  • unitatea nu este susținută deloc de alte trupe, nu există un atac combinat;
  • nu există un „Plan B” pentru șansa extrem de probabilă a eșecului unității. Niciun lanț de salvare, nicio logistică pentru evacuarea posibilelor victime, nicio opțiune alternativă în cazul neatingerii obiectivului principal;
  • drept urmare, acest atac se termină de asemenea cu pierderi de 100% în rândul soldaților și tehnicii de luptă.

Ropcke notează de asemenea că înregistrarea video nu a surprins vreun „accident”, ci o tactică deliberată a armatei ruse, una cu care a reușit în cele din urmă să cucerească localitățile Stepove și Berdîci în urma a sute de astfel de asalturi.

Numărul pierderilor zilnice suferite de armata rusă a crescut dramatic

De altfel, ministerul britanic al apărării nota în evaluarea sa asupra războiului din Ucraina pe care a publicat-o în urmă cu o zi că numărul pierderilor zilnice suferite de armata rusă a crescut de la an la an, dar asta nu a convins comandamentul militar de la Moscova să renunțe la tactica de a folosi atacuri în masă pentru a forța liniile defensive ucrainene.

Dacă în lunile din 2022, armata rusă pierdea circa 400 de soldați pe zi, media a crescut la 693 în 2023 și la 913 în primul semestru din 2024.

„Această creștere reflectă dependența Rusiei de atacuri în masă pentru a exercita presiune asupra liniilor frontului din Ucraina”, notează evaluarea britanică de duminică.

Potrivit ministerului britanic al apărării, media de pierderi zilnice înregistrate de ruși a suferit o ușoară scădere în martie, scădere care „corespunde unei perioade cu mai puține atacuri raportate”.

„Reducerea operațiunilor ofensive rusești reflectă foarte probabil o serie de factori: o perioadă de odihnă și de refacere după capturarea Avdiivka și intenția de a reduce notificările privind decese în timpul alegerilor din Rusia”, menționează ministerul apărării de la Londra.

O analiză separată publicată de ministerul britanic al apărării la începutul lunii trecute nota că februarie 2024 a fost luna în care forțele rusești au înregistrat cea mai mare rată a pierderilor de la declanșarea războiului.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?