VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul României de la începutul războiului

VIDEO Primele imagini cu craterul format la prăbușirea dronei militare în Insula Mare a Brăilei, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul României de la începutul războiului

UPDATE 1: Ministerul Apărării confirmă într-un comunicat că ”elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei”. Publicația locală DeBraila. ro arată că fragmentele au căzut la doar 8 km de orașul Brăila.

”În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei. Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, desfășoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaționale specifice”, se arată în comunicat.

Insula Mare a Brăilei se află în proximitatea graniței cu Ucraina, în zona portului Reni.

Joi, o dronă militară a căzut în Insula Mare, la 8 km de Brăila și la 23 de kilometri în interiorul teritoriului românesc, scrie presa locală din Brăila. Publicația debraila.ro a difuzat imagini cu locul prăbușirii. Oficilitățile nu au comentat evenimentul.

Locul prabusiriiFoto: debraila.ro

O operațiune de amploare are loc vineri în Insula Mare a Brăilei: Armata, SRI, Poliția, Jandarmeria și ISU au izolat zona, scrie publicație debraila.ro.

Înainte de prăbușire, drona, a cărei origine este încă evaluată, a pătruns 23 de kilometri în teritoriul românesc.

Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri, fiind vizibil din aer, conforma publicației locale.

”Un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află în Insula Mare a Brăila, în zona fermei Filipoiu, unde o dronă militară s-a prăbușit pe câmp”, scriu jurnaliștii.

Locul prăbușirii dronei se află la 8 km de trecerea bac dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.

Autoritățile au fost alertate, joi seara, în jurul orei 21:45, cu privire la prăbușirea dronei. De atunci, zona este izolată de oamenii legii. Martorii susțin că s-a auzit o bubuitură puternică în momentul prăbușirii dronei.

Singurul oficial care, indirect, a confirmat evenimentul este Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila. Acesta a spus joi seara, pentru ”Ziarul Comunitatea”, că se aștepta ca sătenii să sune la 112 în cazul unui astfel de eveniment, dar nu au făcut-o, ”așa cum trebuia”.

Știrea inițială

Operațiune de căutare a Armatei Române într-o zonă izolată din Insula Mare a Brăilei, după ce mai mulți localnici au reclamat zgomote ciudate și au pus la dispoziție imagini care ar putea indica prăbușirea unei drone, posibil militare, în zonă.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Sunt mai multe echipe de căutare ale Armatei care au fost trimise în această zonă izolată din Insula Mare a Brăilei. Indiciile pe care le au militarii până acum, cum că ar fi o dronă care s-ar fi prăbușit acolo, au fost oferite de localnici care au filmat aceste imagini cu un obiect luminos. Se și aude ca o dronă. Oamenii din zonă spun că s-ar fi prăbușit pe teritoriul țării noastre.

În această situație, Armata a mers în locul respectiv și caută drona sau obiectul care ar fi căzut în România și vor transmite în momentul în care vor ajunge în locul unde a căzut acest obiect dacă este vorba sau nu despre o dronă care provine din războiul din Ucraina.

Știm că anul trecut au fost patru astfel de aeronave fără pilot care au ajuns pe teritoriul României. Una dintre ele era o aeronavă fără pilot, o dronă Shahed care avea și explozibil. Restul, spun autoritățile militare, erau drone de supraveghere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!