VIDEO Primele imagini cu presupusul atac asupra avionului rusesc de spionaj/O dronă aterizează nestingherită în timpul zilei pe radarul avionului aflat pe pistă

VIDEO Primele imagini cu presupusul atac asupra avionului rusesc de spionaj/O dronă aterizează nestingherită în timpul zilei pe radarul avionului aflat pe pistă

În urmă cu câteva zile organizația antiguvernamentală belarusă BYPOL anunța că ar fi avariat cu drone aerodromul Machulishchy, la 12 km de Minsk, avariind grav un avion Beriev A-50, cunoscut sub codul NATO Mainstay, de avertizare timpurie și control aerian (AWACS). Deși dovezi ale distrugerii nu au apărut - ba dimpotrivă - azi BYPOL a dat publicității un video filmat din dronă.

Drona asupra unui avion rusesc AWACS pe un aerodrom din BelarusFoto: Captura YouTube

Filmarea bizară arată cum drona survolează aerodromul militar în plină zi, nestingherită de nimeni, ajunge în dreptul aeronavei A-50 și aterizează nestingherită pe radomul care protejează radarul avionului, unde zăbovește câteva secunde apoi își reia zborul.

Imaginile video nu arată distrugerea sau avarierea în vreun fel a aeronavei.

De altfel, după presupusul atac, imaginile din satelit nu au confirmat distrugerea sau avarierea avionului de spionaj rusesc.

Serviciile de informații britanice, deși nu au putut confirma avarierea avionului, apreciau că pierderea unui A-50 Mainstay ar fi semnificativă, deoarece este esențial pentru operațiunile aeriene rusești pentru furnizarea unei imagini a spațiului aerian de luptă. Dacă aeronava din Belarus ar fi fost avariată asta ar însemna că doar alte șase A-50 ar mai fi operaționale și în serviciu, limitând și mai mult operațiunile aeriene rusești.

Avionul Beriev A-50 , Mainstay în codificarea NATO, este un avion rusesc de avertizare timpurie aeropurtată, cu capacități de comandă și control aeropurtat și cu capacitatea de a urmări până la 60 de ținte în același timp.

Aeronava este echivalentul AWACS, folosit de NATO pentru supraveghere.

Organizația BYPOL include foști ofițeri de poliție care susțin politicienii din opoziție. Aceasta a fost catalogată drept organizație teroristă de către Minsk.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”