VIDEO Primul șantier în lucru de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești. Mobilizare mare a constructorului. La ce stadiu a ajuns în mai puțin de două luni de la începerea lucrărilor

VIDEO Primul șantier în lucru de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești. Mobilizare mare a constructorului. La ce stadiu a ajuns în mai puțin de două luni de la începerea lucrărilor

Pe primul tronson contractat din autostrada A1 Sibiu - Pitești se lucrează intens, la circa o lună și jumătate de când lucrările efective de șantier au demarat. Constructorul de pe tronsonul Sibiu - Boița, în lungime de circa 13 km, s-a mobilizat vizibil, iar progresul fizic raportat a mirat plăcut chiar și autoritățile de la drumuri. Noi imagini recente de pe șantier arată exact cum stau lucrările la zi.

Pe cei 13,2 km de autostradă de la Sibiu - La Boița, secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, s-a dat  ordinul de începere a lucrărilor la sfârșitul lunii martie , iar câteva zile mai târziu constructorul a și intrat în forță pe șantier.
Constructorul este firma austriacă Porr Construct, care a semnat contractul de proiectare și execuție în aprilie 2019, pentru circa 613 milioane de lei (cca. 127 mil. euro). Contractul prevede 12 luni proiectare și 36 luni execuție. Practic, termenul contractual pentru finalizare ar fi martie 2023.
Într-o vizită făcută vineri pe șantier, șefa de la autostrăzi a remarcat progresul fizic foarte bun înregistrat de constructor.

"Eu îmi făceam un calcul: dacă într-o lună au făcut 8%, în 10 luni fac 80%?", a întrebat zâmbind șefa CNAIR. Reprezentantul Porr Construct a răspuns că "E un calcul bun".

Acum, Compania de Drumuri a publicat un montaj video cu imagini recente de pe șantier și a făcut un inventar al tuturor lucrărilor ce sunt în execuție pe acest, mic, dar esențial sector de autostradă.
A1 Sibiu - Boița - 13,17 km
 
Constructor: Porr Construct
Valoare: 613 mil lei (cca 127 mil euro)
Contract semnat: aprilie 2019 (12 luni proiectare + 36 luni execuție)
Termen finalizare: martie 2023
Săpătură: >1.800.000 m³,

Mixtură asfaltică: >181.000 tone,
Beton: >88.000 m³
Armătură: >12.000 tone,
Foraje: > 15.000 m,
Grinzi prefabricate: 393 bucăți,
Poduri și pasaje: 27 bucăți,
Podețe: 27 bucăți,
Un viaduct cu 10 deschideri: 414,70 m lungime,
Un viaduct cu 8 deschideri: 651,40 m lungime,
Două spații de servicii,
Un centru de întreținere și coordonare,

Două noduri rutiere,





În vizita făcută vineri pe șantier de către directoarea CNAIR, constructorul a precizat că sunt două aspecte ce ar trebui rezolvate: unul ține de scoaterea din circuitul forestier a patru hectare de pădure și al doilea ține de acordarea unui avans mărit conform unei Ordonanțe de Urgență care a fost dată de Guvernul actual pentru a impulsiona economia.
Refeitor la scoaterea din fondul forestier, reprezentantul constructorului a menționat că prima etapă ar fi finalizarea intabulării și a estimat că în două săptămâni va putea depune documentația. Legat de avansul mărit, Mariana Ioniță a menționat că actul adițional este în analiză și că va fi tranșată problema în săptămâna care vine.
HARTĂ - Secțiunea 1 Sibiu - Boița (click pt mărire în alt tab)



 
Foto: Secțiunile de pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești
---
Contract de 356 milioane de euro semnat pentru Secțiunea 5 din A1 Sibiu - Pitești
După aproape trei ani de licitații și contestații, contractul pentru secțiunea Pitești-Curtea de Argeș a autostrăzii A1 Pitești - Sibiu a fost semnat. Circa 356 milioane de euro pentru 30,35 km de autostradă - contract semnat cu Astaldi, 12 luni proiectare, 48 de luni execuție.
Traseul Secțiunii 5 prevede destul de multe lucrări de artă pe traseu, poduri și viaducte, traversări ale râului Argeș, parcări și centre de întreținere, dar și trei noduri rutiere și un drum de legătură cu municipiul Curtea de Argeș. SURSA:  HotNews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /